Home Utrecht Amersfoort Drie winkeldieven dankzij Burgernet gearresteerd

Drie winkeldieven dankzij Burgernet gearresteerd

Woensdag pleegden drie Roemeense mannen winkeldiefstal en zetten het op een lopen. De politie ging op zoek naar de verdachten en Burgernet werd ingezet. Mede dankzij een Burgernetdeelnemer kon de politie de mannen aanhouden. Rond 13.45 uur kreeg de politie de melding dat drie mannen een winkeldiefstal hadden gepleegd aan de Utrechtsestraat in Amersfoort. Twee beveiligers waren achter de mannen aangerend, maar ze kwijtgeraakt op de Stadsring. Agenten keken in de omgeving uit naar de verdachten, samen met de beveiligers. Een centralist van de meldkamer startte een Burgernetactie. Ondertussen hield de politie een van de drie verdachten aan op het Eemplein. Een Burgernetdeelnemer herkende de andere twee die de politie daarna kon arresteren. De drie Roemenen zijn tussen de 25 en 45 jaar oud en hebben geen of een onbekende verblijfplaats. Ze zijn naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek vastgezet.

Laad meer Amersfoort

Geef een reactie

Bekijk ook

Amersfoort – Hilversummer (64) overleden na mishandeling in Amersfoort

Een 64-jarige man uit Hilversum is woensdagochtend 29 november overleden na een mishandeli…