Home Utrecht Amersfoort Woninginbraken in Eemland

Woninginbraken in Eemland

In week 8 (tussen 18 en 25 februari) werd er ingebroken in de gemeenten Amersfoort, Baarn, Lage Vuursche, Leusden, Soest en Soesterberg. Voor een inbraak in Huizen werden in Amersfoort op donderdag 21 februari twee Amersfoorter aangehouden.

Amersfoort: 27 woninginbraken. In de Koppel werd 5 maal ingebroken, vier van de vijf keer aan de Orion. Alle inbraken vonden plaats aan de voorkant en ramen of deuren werden hier opengebroken. Alle inbraken vonden ’s avonds plaats. In Nieuwland werd 4 keer ingebroken op diverse manieren. Alle inbraken vonden door de week plaats en meestal ’s nachts.

Baarn: 2 inbraken. Hierbij werd een deur en een raam opengebroken.

Lage Vuursche: 1 inbraak. Hier werd het achterraam opengebroken en vond plaats op een zondagavond.

Leusden: 5 inbraken. Deze vonden plaats in de nacht van maandag op dinsdag. De inbrekers gebruiken dezelfde werkwijze: gaatjesboren in het slot aan de achterdeur.

Soest: 3 inbraken. Alle inbraken vonden plaats in de wijk Overhees. Bij twee bleef het bij een poging. Deze inbraken werden in de ochtend en middag gepleegd.

Soesterberg: 3 inbraken. De inbraken werden op verschillende manieren en op verschillende tijdstippen gepleegd.

Arrestaties

Voor een inbraak in Huizen werden in Amersfoort op donderdag 21 februari twee Amersfoorter – 18 en 25 jaar – aangehouden. Doordat het kenteken van de auto was genoteerd in Huizen werd in Amersfoort het voertuig gezien met twee de twee mannen. Zij voldeden aan het signalement en hadden in de auto onder andere een grote hoeveelheid sieraden liggen. Het onderzoek loopt.

Laad meer Amersfoort

Geef een reactie

Bekijk ook

Amersfoort – Hilversummer (64) overleden na mishandeling in Amersfoort

Een 64-jarige man uit Hilversum is woensdagochtend 29 november overleden na een mishandeli…