Home Utrecht Amersfoort Aanbiddingsleider Ben Cantelon met debutant Nathan Jess naar Amersfoort

Aanbiddingsleider Ben Cantelon met debutant Nathan Jess naar Amersfoort

Een nieuwe generatie aanbiddingsleiders staat op, en Ben Cantelon hoort zonder twijfel tot de uitschieters. De Canadees, inmiddels gevestigd in Groot-Brittannië, schreef bijvoorbeeld ‘Happy Day’ samen met Tim Hughes en maakt deel uit van het Worship Central team. Op 1 maart 2013 komt hij naar Nederland, samen met het nieuwe talent Nathan Jess.

Het concert op 1 maart vindt plaats in het vernieuwde Rafaël Evangelisch Centrum in Amersfoort en komt tot stand in samenwerking met Soul Suvivor Nederland. Voor het grote publiek is het een eerste kennismaking met Ben Cantelon. Binnen de Soul Survivor beweging (waar hijzelf ook actief in is) is hij al langer bekend dankzij songs als ‘Happy Day’ en ‘Savour Of The World’. Een paar jaar geleden was hij te gast op het Soul Survivor festival. Cantelon neemt wat dat betreft de plek in van aanbiddingsleiders als Matt Redman en Tim Hughes, die baanbrekend waren voor moderne aanbiddingsmuziek.

Afgelopen jaar verscheen het derde album van Ben Cantelon; ‘Everything In Colour’ (Crossroad Distribution). De titel is zoals de muziek van de Canadees; veelkleurig. Met een energie waarmee jongeren zich identificeren en een diepgang die ouderen raakt. Voor Ben Cantelon blijft het echter slechts een middel: “Onze liedjes, onze muziek en onze creativiteit moeten slechts middelen blijven om ons te helpen, God te aanbidden. Het moet nooit zelf de focus worden. Want hoe veelkleurig of goed ons werk ook is; het kan zich nooit meten met de volheid van Christus.”

Ben Cantelon komt met een complete band naar Nederland. Eén van die bandleden zal ook als solo-artiest van zich laten horen op de avond: Nathan Jess. Nathan brengt als singer-songwriter zijn nieuwe album binnenkort uit bij Integrity Music (distributie in Nederland via Crossroad).

Ben Cantelon & band + Nathan Jess
Vrijdag 1 maart 2013 – aanvang 20.00 uur
Rafaël Evangelisch Centrum – Amersfoort

Laad meer Amersfoort

Geef een reactie

Bekijk ook

Amersfoort – Gezocht – Moorden Mohammed Alarasi (22) en Samir Jabli (38)

[UPDATE: De politie heeft dinsdagochtend 13 februari een 44-jarige verdachte aangehouden i…