Home Utrecht Nieuwegein Nieuwegein – Gezocht – Bedreiging vuurwapen – Tuinkerspad – Nieuwegein

Nieuwegein – Gezocht – Bedreiging vuurwapen – Tuinkerspad – Nieuwegein

Een 35-jarige man werd bedreigd met iets wat op een vuurwapen leek terwijl hij op de fiets zat richting huis. De twee daders kwamen op een scooter voorbij rijden. Heb jij iets gezien? Of camerabeelden in de buurt?

Op zondag 12 februari werd er gepoogd een straatroof te plegen door twee mannen aan het Tuinkerspad in Nieuwegein. De verdachten wilden mogelijk de elektrische fiets van het slachtoffer stelen. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 15.50 uur, toen het slachtoffer op zijn elektrische fiets onderweg was naar huis, kwam er een scooter met twee mannen erop in tegengestelde richting aanrijden. Na ongeveer 50 meter door te zijn gereden draaide de scooter zich om en reed dicht langs de fiets van het slachtoffer.

Iets verderop stond de bijrijder van de scooter op eens in de berm naast het fietspad. Toen de fietser dichterbij kwam dwingt de bijrijder deze te stoppen. Vervolgens greep hij naar zijn binnenzak naar iets dat leek op een vuurwapen. De fietser is vervolgens doorgereden. Even verderop, ter hoogte van de Anijsgaarde stond dezelfde scooter met de bestuurder stil op het looppad, ook hier is het slachtoffer langs gereden.

De signalementen van de scooterrijders zijn als volgt:

Bestuurder:

 • Man
 • 18 a 19 jaar
 • 180cm lang
 • Slank postuur
 • Strakke donker kleurige jas (nep leren look) tot op de heupen
 • Strakke donkere broek
 • Helm met een donkerkleurig vizier

Bijrijder:

 • Man
 • 18 a 19 jaar
 • 180cm lang
 • Slank postuur
 • Strakke donker kleurige jas (nep leren look) tot op de heupen
 • Strakke donkere broek
 • Helm met een transparant vizier
 • Spraak was accentloos
Laad meer Nieuwegein
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amersfoort – Gezocht – Moorden Mohammed Alarasi (22) en Samir Jabli (38)

[UPDATE: De politie heeft dinsdagochtend 13 februari een 44-jarige verdachte aangehouden i…