Home Utrecht Nieuwegein Nieuwegein, Utrecht – Gezocht – Beroving met geweld

Nieuwegein, Utrecht – Gezocht – Beroving met geweld

Dinsdagavond 17 mei wordt een 18-jarige jongen rond 21.00 uur berooft van zijn telefoon en pinpas. De 18-jarige jongen rijdt deze avond naar de parkeerplaats op de Nijemonde in Nieuwegein, waar hij heeft afgesproken met een vriendin.

Opeens komen er vanaf het winkelcentrum aan de overzijde van de Zandveldseweg twee jongens op zijn geparkeerde auto af. De ene jongen op een elektrische step en de ander op een OV-fiets. Ze trekken de deuren van de auto open en bedreigen het 18-jarige slachtoffer met een steekwapen en dwingen hem zijn telefoon en pinpas af te geven. De twee verdachten dwingen de 18-jarige jongen met geweld de code van de telefoon te geven en zijn pincode. Hierna proberen zij in de buurt geld op te nemen met de pinpas van het slachtoffer. Dit lukt alleen niet. De 18-jarige jongen weet in de tussentijd snel weg te komen met zijn auto en de politie wordt gewaarschuwd.

Signalement verdachten
Jongen 1:

 • Lichte huidskleur
 • Tussen de 15 en 17 jaar oud
 • Rond de 1.80 meter lang
 • Droeg een rode trui met capuchon met twee witte strepen over de mouwen en een zwarte bodywarmer
 • Gezicht bedekt met een sjaal of doek
 • Normaal postuur

Jongen 2:

 • Lichte huidskleur
 • Droeg een grijze trui met capuchon, grijze joggingbroek en had een zwarte zonnebril op
 • Gezicht bedekt met een sjaal of doek
 • Rond de 1.80 meter lang
 • Normaal postuur
Laad meer Nieuwegein
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amersfoort – Gezocht – Moorden Mohammed Alarasi (22) en Samir Jabli (38)

[UPDATE: De politie heeft dinsdagochtend 13 februari een 44-jarige verdachte aangehouden i…