Home Utrecht Nieuwegein Nieuwegein/Vaals – Gezocht – Phishing en pinnen met gestolen pas

Nieuwegein/Vaals – Gezocht – Phishing en pinnen met gestolen pas

Een echtpaar uit het Zuid-Limburgse Vaals is onlangs slachtoffer geworden van WhatsApp-fraude. Vervolgens wordt veel geld gepind in Nieuwegein.

Appje van ‘zoon’
De man en vrouw ontvangen een appje, zogenaamd van hun zoon, dat hij een nieuw nummer heeft. Hij
vraagt om hulp. Hij moet een rekening betalen voor een laptop maar heeft het geld niet. Of papa en mama even willen voorschieten. Omdat ze weten dat hun kleindochter een laptop cadeau zou krijgen, geloven ze het. Het app-gesprek gaat verder, de zoon geeft instructies over hoe de betaling moet worden voldaan.

Argwaan
Al gaande het appen, krijgt het echtpaar toch argwaan. Ze vragen of hij niet even kan bellen en laten weten dat ze het een gek verhaal vinden, maar de oplichter aan de andere kant weerlegt alles en krijgt hen zover dat ze de betaling doen; ruim 2000 euro maken ze over.

Pinnen
Nog geen tien minuten laten wordt het geld opgenomen, bij een pinautomaat aan de Schakelstede in Nieuwegein. Daar komt de pinner haarscherp in beeld. Hoe hij aan de pas is gekomen, is nog niet helemaal duidelijk. Gelukkig laten de beelden niets aan de verbeelding over.

Laad meer Nieuwegein
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amersfoort – Gezocht – Moorden Mohammed Alarasi (22) en Samir Jabli (38)

[UPDATE: De politie heeft dinsdagochtend 13 februari een 44-jarige verdachte aangehouden i…