Home Utrecht Nieuwegein Utrecht en Nieuwegein – Gezocht – Telefoons gekocht met vals geld

Utrecht en Nieuwegein – Gezocht – Telefoons gekocht met vals geld

Twee jongens kopen via Marktplaats telefoons en betalen die met valse biljetten van 50 euro. Drie slachtoffers uit Utrecht en Nieuwegein hebben aangifte gedaan van oplichting. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Bekijk het filmpje op ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van de uitzending van woensdag 24 oktober 2018 het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld. Al eerder besteedde het programma aandacht aan de zaak. Dat was in de aflevering van 17 oktober,

Een man uit Nieuwegein biedt eind mei 2018 zijn Samsung S7 te koop aan op Marktplaats. Een jongen reageert per telefoon op de advertentie. Ze komen een prijs overeen en spreken af dat de jongen ‘s avonds langskomt om de telefoon op te halen. De jongen betaalt de telefoon met zes biljetten van 50 euro.

Vals geld

Als de Nieuwegeiner de volgende dag het geld op zijn rekening wil storten ontdekt hij dat de biljetten vals zijn. Hij probeert de jongen te bellen op het mobiele nummer dat hij van hem heeft, maar er wordt niet opgenomen.

Camerabeelden

De jongens zijn vastgelegd door een bewakingscamera in de straat van één van de slachtoffers. Waarschijnlijk zijn ze minderjarig. Daarom maakten we de jongens eerst onherkenbaar. Maar omdat hun identiteit niet bekend werd, zijn ze nu herkenbaar op de beelden.

Signalementen

Verdachte 1:

 • lichtgetinte huidskleur
 • leeftijd16 tot 20 jaar
 • slank postuur
 • lengte circa 1,70 meter
 • kort, zwart haar met opgeschoren zijkanten
 • droeg een grijs petje
 • droeg een grijze trui met zwarte boorden
 • had een lichtblauwe schoudertas bij zich

Verdachte 2:

 • lichtgetinte huidskleur
 • leeftijd 16 tot 20 jaar
 • slank postuur
 • lengte 1,70 meter
 • heeft kort, zwart haar met een slag
 • droeg een donkere jas met een wit logo
 • droeg een licht shirt met opdruk
 • droeg een zwart petje met grote witte letters
Laad meer Nieuwegein
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amersfoort – Verdachte na achtervolging aangehouden

Door de melding van een alerte getuigen kan de politie, in de nacht van vrijdag 14 juni op…