Home Utrecht Nieuwegein Gezocht – Geraffineerde oplichters stelen gereedschap bij bouwmarkt

Gezocht – Geraffineerde oplichters stelen gereedschap bij bouwmarkt

Twee mannen zagen op 2 maart kans om op doortrapte wijze voor ruim 1000 euro aan gereedschap te stelen bij de bouwmarkt aan de Veldwade. De politie zocht de toen nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Zo ook nu. Truc De mannen liepen ieder met een winkelkar de zaak binnen. Ze zochten elektrisch gereedschap uit en zetten dat in één van de wagentjes. De andere lieten ze ergens in een gangpad staan. Ze rekenden het gereedschap af bij de kassa. Even later kwamen ze de winkel binnen via de verhuurafdeling. Ze liepen naar hetzelfde schap met gereedschap en laadden de winkelwagen die ze eerder hadden achtergelaten vol met exact dezelfde spullen. Ook z0chten ze een setje boorbitjes uit.  Toen gingen ze met die kar vol spullen naar de kassa. Daar legden ze uit dat ze alles al hadden afgerekend, maar dat ze opnieuw de winkel ingegaan waren omdat ze de boorbitjes vergeten waren. Ze toonden de bon om te bewijzen dat ze het andere gereedschap al hadden afgerekend. Op die manier stalen de mannen een invalzaag, breekhamer en bouwradio van het merk Makita en een hogedrukreiniger van Kärcher, met een gezamelijke waarde van ruim 1000 euro. Mislukt Twee dagen later probeerden ze het bij een bouwmarkt in Amsterdam weer. Maar inrtussen hadden de beveiligers van de winkel in Nieuwegein hun collega’s in het hele land gewaarschuwd voor dit stel. Daardoor misluket de poging tot diefstal in Amsterdam. Toen de mannen in de gaten kregen dat men ze door had, gingen ze ervandoor. Opgelost We toonden beelden van de verdachten in tv-programma Bureau Hengeveld en in Opsporing Verzocht. Dat leverde 18 tips op. Daarin werden veelvuldig de beide namen van de verdachten genoemd. Aan de hand van die tips en rechercheonderzoek is vastgesteld dat de verdachten twee 22-jarige mannen uit Rotterdam zijn. We hopen ze op korte termijn te arresteren. Door informatie met ons te delen, werkte u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Twee mannen zagen op 2 maart kans om op doortrapte wijze voor ruim 1000 euro aan gereedschap te stelen bij de bouwmarkt aan de Veldwade. De politie zocht de toen nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Zo ook nu.

Truc

De mannen liepen ieder met een winkelkar de zaak binnen. Ze zochten elektrisch gereedschap uit en zetten dat in één van de wagentjes. De andere lieten ze ergens in een gangpad staan. Ze rekenden het gereedschap af bij de kassa.

Even later kwamen ze de winkel binnen via de verhuurafdeling. Ze liepen naar hetzelfde schap met gereedschap en laadden de winkelwagen die ze eerder hadden achtergelaten vol met exact dezelfde spullen. Ook z0chten ze een setje boorbitjes uit. 

Toen gingen ze met die kar vol spullen naar de kassa. Daar legden ze uit dat ze alles al hadden afgerekend, maar dat ze opnieuw de winkel ingegaan waren omdat ze de boorbitjes vergeten waren. Ze toonden de bon om te bewijzen dat ze het andere gereedschap al hadden afgerekend.

Op die manier stalen de mannen een invalzaag, breekhamer en bouwradio van het merk Makita en een hogedrukreiniger van Kärcher, met een gezamelijke waarde van ruim 1000 euro.

Mislukt

Twee dagen later probeerden ze het bij een bouwmarkt in Amsterdam weer. Maar inrtussen hadden de beveiligers van de winkel in Nieuwegein hun collega’s in het hele land gewaarschuwd voor dit stel. Daardoor misluket de poging tot diefstal in Amsterdam. Toen de mannen in de gaten kregen dat men ze door had, gingen ze ervandoor.

Opgelost

We toonden beelden van de verdachten in tv-programma Bureau Hengeveld en in Opsporing Verzocht. Dat leverde 18 tips op. Daarin werden veelvuldig de beide namen van de verdachten genoemd. Aan de hand van die tips en rechercheonderzoek is vastgesteld dat de verdachten twee 22-jarige mannen uit Rotterdam zijn. We hopen ze op korte termijn te arresteren.

Door informatie met ons te delen, werkte u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Laad meer Nieuwegein
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amersfoort – Verdachte na achtervolging aangehouden

Door de melding van een alerte getuigen kan de politie, in de nacht van vrijdag 14 juni op…