Home Utrecht Nieuwegein Nieuwegein – Gezocht – Gewelddadige inbreker

Nieuwegein – Gezocht – Gewelddadige inbreker

Een bewoner van een flat aan de Lantaarnstede in Nieuwegein hoort het geluid van een boormachine bij de voordeur. Als hij gaat kijken staat hij oog in oog met een inbreker die het slot van de deur aan het uitboren is. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaken uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 12 september 2018.

Het slachtoffer van 42 jaar woont in een appartement in een hoge flat aan de Lantaarnstede. Op donderdag 19 april 2018 doet heeft hij boodschappen en als hij rond 14.50 uur weer thuis is hoort hij dat er in het slot van zijn voordeur wordt geboord. Hij besluit om te lopen via de daktuin om zo weer in de gang voor zijn appartement te komen.

Gefilmd

En dat doet hij al filmend met z’n telefoon. In de gang ziet hij een man die bezig is in het slot te boren. Hij vraagt wat hij aan het doen is. De man wil niet gefilmd worden en grist de telefoon uit zijn handen en loopt weg. De bewoner wil z’n telefoon terug en dan bedreigt de man hem met een groot stuk gereedschap en krijgt hij een harde klap op z’n kaak.

Gevlucht

Daarna rent de inbreker met de telefoon weg in de richting van de Noordstedeweg, waar hij linksaf slaat en uit het zicht verdwijnt. Gelukkig zijn er van zijn aankomst bij de flat door een bewakingscamera beelden vastgelegd.

Signalement van de verdachte

  • man
  • lichtgetinte huidskleur
  • donker haar
  • had een donker baseballpetje achterstevoren op zijn hoofd
  • droeg een blauwe polo met licht logo op borsthoogte links
  • had een donkerblauwe werkbroek (type tuinbroek) aan met grijze opzetstukken
  • droeg donkere schoenen
  • had een Stanley gereedschapstrolley bij zich.
Laad meer Nieuwegein
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amersfoort – Verdachte na achtervolging aangehouden

Door de melding van een alerte getuigen kan de politie, in de nacht van vrijdag 14 juni op…