Home Utrecht De Meern – Getuigen gezocht van noodstop taxibus

De Meern – Getuigen gezocht van noodstop taxibus

Het Tactisch Verkeersteam onderzoekt een incident waarbij een taxibus zaterdag 27 januari op de Burgemeester Middelweerdbaan een noodstop moest maken. Een inzittende kwam hierdoor ten val in het taxibusje. Zij overleed enkele dagen later.

Rond 14.10 uur werd het slachtoffer, een 60-jarige vrouw uit De Meern, thuis opgehaald. Even later reed het taxibusje, een witte Mercedes Sprinter, over de Burgemeester Middelweerdbaan. Bij de kruising met de Loenseboslaan moest de bestuurder stoppen voor het verkeerslicht. Toen deze op groen sprong, trok de bestuurder op om weg te rijden. De auto voor hem maakte echter een noodstop waardoor de chauffeur ook hard moest remmen om een aanrijding te voorkomen. Door het harde remmen was in de taxibus de vrouw naar voren gevallen. Ze was aanspreekbaar en werd door de taxi naar een ziekenhuis gebracht. Daar verslechterde haar toestand waarna ze donderdag 1 februari kwam te overlijden. Op dat moment werd de politie ingeschakeld.

Het Tactisch Verkeersteam doet onderzoek naar deze zaak en komt graag in contact met getuigen die zaterdag 27 januari rond 14.15 uur het taxibusje op de Burgemeester Middelweerdbaan hebben gezien. In het bijzonder spreekt het team graag met de bestuurder die voor het taxibusje een noodstop maakte. Hen wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Melden kan ook online via onderstaand tipformulier.

Laad meer Utrecht
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

21 maanden cel voor man die poseerde met Kalasjnikovs

Een 37-jarige man uit Zwijndrecht is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot 21…