Home Utrecht Utrecht – Gezocht – Kilo goud gestolen in Utrecht

Utrecht – Gezocht – Kilo goud gestolen in Utrecht

In een café aan het Janskerkhof is een goudhandelaar slachtoffer van een oplichter geworden. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 3 januari 2018.

Het gebeurt  op vrijdag 2 november 2017. De goudhandelaar heeft om 11.45 uur een afspraak in het café met een 'koper'. De man zegt dat hij Benny heet en bekijkt vier goudstaven van elk 250 gram. Dan wil hij het goud op echtheid controleren met een chemische vloeistof. 'Benny' wil de controle niet in het café doen en daarom loopt hij naar de wc. De goudhandelaar vindt dat prima, maar na drie minuten vertrouwt hij het niet meer en gaat kijken. 'Benny' is nergens te bekennen. Hij is er met het goud vandoor. De wc van het café is verbonden met de lobby van het naastgelegen hotel. Op bewakingsbeeld is te zien dat de oplichter via deze doorgang naar buiten loopt en rechtsaf slaat. De waarde van de buit bedraagt 35.000 euro.

Signalement van de verdachte

 • man
 • mogelijk Duitstalig
 • blanke huidskleur
 • leeftijd 40 tot 50 jaar
 • lengte ongeveer 1,70 meter
 • gezet postuur
 • had een volle, bruine baard
 • had een gedraaide snor
 • had een zwarte hoed op
 • droeg een donker colbert
 • had een gestreept overhemd aan
 • droeg een zalmroze stropdas.

'Benny' en de goudhandelaar spraken Duits met elkaar.

Laad meer Utrecht
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

21 maanden cel voor man die poseerde met Kalasjnikovs

Een 37-jarige man uit Zwijndrecht is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot 21…