Home Utrecht Utrecht – Gezocht – Drie gewonden bij schietincident in Utrecht-Noord

Utrecht – Gezocht – Drie gewonden bij schietincident in Utrecht-Noord

Aan de Japuradreef in de wijk Overvecht hebben twee mannen in een rijdende auto met een automatisch vuurwapen op een andere rijdende auto geschoten. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Bekijk het filmpje hieronder van het YouTube-kanaal van AVRO's Opsporing Verzocht. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van dat programma van 19 december 2017. Op 20 december 2017 besteedt ook het tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht aandacht aan de zaak.

Gewonden

Bij dit schietincident  raken de twee inzittenden van de beschoten auto gewond. Ook valt er een onschuldig slachtoffer: een van de kogels raakt een vrouw van 81 jaar die in haar woning ligt te slapen. 

Toedracht

Het gebeurt in de nacht van zondag 17 op maandag 18 december 2017 rond middernacht. Getuigen zien twee donkergetinte mannen die rijden in een BMW, waarschijnlijk uit de 3-serie. De politie heeft ook informatie dat de daders daarna zijn overgestapt in een Audi A5 met een vals kenteken dat  overeenkomt met het kenteken van een soortgelijke auto die aangeboden wordt op Marktplaats. In ieder geval zijn beide auto’s daarna weggereden en tot nu toe spoorloos.

Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets van het schieten of de daders hebben gezien of gehoord. Daarnaast wil de politie graag informatie over de BMW waar de daders in reden en de Audi A5 waarin de daders zijn overgestapt. Verder hebben de slachtoffers vlak voor ze werden beschoten op de Arubadreef een oud model blauwe Audi A5 met Nederlands kenteken gezien. Mogelijk heeft die ook met de zaak te maken en daar wil de politie dus ook graag meer over weten.

Laad meer Utrecht
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

F-4 Phantom te zien op Vliegbasis Soesterberg

In het weekend van 25 & 26 augustus vinden de Soesterberg Luchtvaartdagen plaats bij h…