Home Utrecht Utrecht – Update schietincident Overvecht

Utrecht – Update schietincident Overvecht

In het onderzoek naar het schietincident dat plaatsvond in de nacht van zondag op maandag deed het onderzoeksteam zes doorzoekingen. Daar zijn onder andere track & trace-systemen, observatiemiddelen en een hoeveelheid (hard) drugs in beslag genomen.

Rond middernacht kwamen meerdere meldingen binnen over een schietincident. Twee mannen waren in een rijdende auto beschoten. Vervolgens vluchtten ze naar de Orinocodreef waar ze overstapten in een andere auto en naar een ziekenhuis werden gebracht. Beide slachtoffers zijn na behandeling uit het ziekenhuis ontslagen. De twee zijn bekenden van de politie.

Auto’s

De daders, mannen met een donkere huidskleur, gingen er in een BMW vandoor en zijn later overgestapt in een Audi A5. Het valse kenteken dat hiervoor gebruikt is komt overeen met een kenteken van een auto die aangeboden wordt op Marktplaats. De auto’s zijn nog niet terecht. Zoals nu in het onderzoek naar voren komt hebben beide mannen met een automatisch wapen geschoten.

Onderzoek in woningen

Direct werd een groot onderzoeksteam opgericht (TGO). Hierin werken tientallen rechercheurs aan deze zaak. In het onderzoek werden dinsdag 19 december invallen gedaan in zes woningen. Vier woningen in Utrecht, twee woningen in andere plaatsen. Daar werden onder andere track & trace-systemen, observatiemiddelen en een hoeveelheid drugs in beslag genomen. Er wordt niet uitgesloten dat er meer invallen plaatsvinden. In de het onderzoek zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Aanwezig in de wijk

Deze zaak wordt hoog opgenomen en in samenwerking met de gemeente krijgen direct omwonenden vanavond de kans en gelegenheid om met politie en gemeente te praten. Zowel politie als gemeente zullen de komende tijd meer in de wijk aanwezig zijn.

Ziet u iets verdachts? Bel dan 112! Heeft u informatie die het onderzoek kan helpen? Bel dan met de opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem melden kan via 0800-7000 of via M-online.

Laad meer Utrecht
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amersfoort – Valse aangifte beroving

De politie maakt dossier op voor valse aangifte tegen een aangever die verklaarde op 12 ju…