Home Utrecht De Meern – Gezocht – Plofkraak zonder buit in De Meern

De Meern – Gezocht – Plofkraak zonder buit in De Meern

Twee mannen laten de geldautomaat van de bank aan de Oranjelaan exploderen. Maar deze plofkraak mislukt. Het duo gaat er zonder buit vandoor. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Bekijk het filmpje hieronder van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 6 december 2017 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

Het gebeurt in de nacht van zondag 26 op maandag 27 november 2017. Rond 03.15 uur klinkt er een harde knal. Omwonenden schrikken wakker en bellen 112. Het blijkt dat de geldautomaat opgeblazen is. Onderdelen liggen verspreid op de stoep.

Bewakingsbeeld

Op beelden van de beveiligingscamera is te zien hoe twee mannen met een breekijzer, een beitel en een sloophamer de gleuf van de automaat forceren. Vervolgens duwen ze een lang voorwerp in de gleuf en steken ze een lont aan. Er volgt een ontploffing. De mannen proberen geld uit de automaat te halen maar dat lukt niet.

Signalementen

Verdachte 1 (links):

 • normaal postuur
 • droeg een donkerblauw regenpak met horizontale reflectiestreep
 • had de capuchon van de trui daaronder over zijn hoofd
 • droeg een zwarte bivakmuts
 • had zwarte schoenen aan
 • droeg zwarte handschoenen.

Verdachte 2 (rechts):

 • normaal postuur
 • droeg zwarte kleding
 • met op borsthoogte links een wit logo van het merk Puma
 • had een zwarte bivakmuts op
 • droeg zwarte handschoenen
 • had zwarte schoenen aan.

Tweede keer

De geldautomaat was een maand eerder ook al doelwit van plofkrakers. Toen bleef het bij een poging. Het explosief dat toen in de automaat was aangebracht, kwam niet tot ontploffing. De Explosieven Opruimings Dienst heeft het explosief toen veiliggesteld. Bewoners van acht woningen moesten uit voorzorg worden geëvacueerd. De recherche onderzoekt of er een verband is tussen de twee plofkraken.

Laad meer Utrecht
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amersfoort – Valse aangifte beroving

De politie maakt dossier op voor valse aangifte tegen een aangever die verklaarde op 12 ju…