Home Utrecht Utrecht – Gezocht – Kostbare postzegelverzameling gestolen

Utrecht – Gezocht – Kostbare postzegelverzameling gestolen

De postzegelverzameling van Peter van Wijnbergen (86) uit Utrecht is gestolen tijdens een inbraak in zijn woning. Er zijn 13 kostbare albums verdwenen met een cataloguswaarde van ruim 80.000 euro. Half oktober, na terugkomst van een vakantie, blijkt de verzameling gestolen. De inbraak moet zijn gepleegd in het weekend van 29 september. De politie hoopt dat er getuigen zijn die iets gezien of gehoord hebben.

Bekijk het filmpje op ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van de uitzending van 25 oktober 2017 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

 

VERZAMELING

Van Wijnbergen begint zijn postzegelverzameling als jongetje van 10 in de Tweede Wereldoorlog. Hij doet jaren over het verzamelen van de honderden postzegels. Na zijn pensioen plakt hij ze zorgvuldig in speciale, blauwe postzegelmappen. De Franse postzegels plakt hij in mappen met daarop het wapen van Frankrijk en de tekst France, de Israëlische postzegels doet hij in mappen met op de voorkant het wapen van Israel en de tekst Israel. Deze bewaart hij in een antieke kast op zijn werkkamer.
 

SIERADEN

Naast de postzegels, nemen de dieven ook nog de sieraden van zijn vrouw mee. Het gaat om een flink aantal gouden en zilveren armbanden, ringen en een trouwring met de inscriptie Maup 8-4-61.

Laad meer Utrecht
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Nieuwegein – Gezocht – Scooterdief gefotografeerd door slachtoffer

Een meisje van 16 wordt bedreigd door een man met een mes. Hij steelt haar scooter. Snel m…