Home Utrecht Gezocht – Opgeloste zaak: zonnestudio in centrum overvallen

Gezocht – Opgeloste zaak: zonnestudio in centrum overvallen

Een gewapende man heeft op klaarlichte dag de zonnestudio in de Potterstraat overvallen. De politie zocht de nog onbekende verdachte en vroeg om tips. Dat leverde het gewenste resultaat op. De politie weet inmiddels wie de verdachte is. Het gebeurde zondagmiddag 12 februari 2017. De man kwam rond 13.00 uur de winkel binnen en richtte een vuurwapen op de medewerkster. Hij dwong haar de kassa te openen en het geld in een wit plastic tasje te stoppen. Niet veel later ging hij er met zijn buit vandoor. Op tv In de uitzending van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 12 april hebben we aandacht besteed aan deze zaak. Een week later besteedden we in Bureau Hengeveld aandacht aan een overeenkomstige zaak. Dat was de overval van 26 maart op het tankstation in de Prins Bernhardstraat in Vianen. De uitzending leverde tien tips op, waarin meerdere namen werden genoemd. Op basis van deze tips en aanvullend rechercheonderzoek kon de identiteit van de verdachte worden vastgesteld. Tevens kwam in dit onderzoek naar voren dat deze verdachte vermoedelijk ook verantwoordelijk is voor de overval op een zonnestudio aan de Potterstraat in Utrecht. Tips van kijkers doorslaggevend De verdachte is een 21-jarige inwoner van de gemeente Zederik. Hij is in september gearresteerd, ingesloten en zit nog steeds vast. De tips van de kijkers hebben een doorslaggevende rol gespeeld in de oplossing van deze beide overvallen.  

Een gewapende man heeft op klaarlichte dag de zonnestudio in de Potterstraat overvallen. De politie zocht de nog onbekende verdachte en vroeg om tips. Dat leverde het gewenste resultaat op. De politie weet inmiddels wie de verdachte is.

Het gebeurde zondagmiddag 12 februari 2017. De man kwam rond 13.00 uur de winkel binnen en richtte een vuurwapen op de medewerkster. Hij dwong haar de kassa te openen en het geld in een wit plastic tasje te stoppen. Niet veel later ging hij er met zijn buit vandoor.

Op tv

In de uitzending van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 12 april hebben we aandacht besteed aan deze zaak. Een week later besteedden we in Bureau Hengeveld aandacht aan een overeenkomstige zaak. Dat was de overval van 26 maart op het tankstation in de Prins Bernhardstraat in Vianen. De uitzending leverde tien tips op, waarin meerdere namen werden genoemd. Op basis van deze tips en aanvullend rechercheonderzoek kon de identiteit van de verdachte worden vastgesteld. Tevens kwam in dit onderzoek naar voren dat deze verdachte vermoedelijk ook verantwoordelijk is voor de overval op een zonnestudio aan de Potterstraat in Utrecht.

Tips van kijkers doorslaggevend

De verdachte is een 21-jarige inwoner van de gemeente Zederik. Hij is in september gearresteerd, ingesloten en zit nog steeds vast. De tips van de kijkers hebben een doorslaggevende rol gespeeld in de oplossing van deze beide overvallen.

 

Laad meer Utrecht
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amersfoort – Politie onderzoekt twee berovingen in Amersfoort

Aan de Bever in de Amersfoortse wijk Nieuwland zijn dinsdag 18 september twee gewelddadige…