Home Utrecht Nieuwegein Nieuwegein – Gezocht – Man bedreigd met mes in tram

Nieuwegein – Gezocht – Man bedreigd met mes in tram

Tijdens een rit in de tram in Nieuwegein is een man bedreigd met een mes. De politie heeft de verdachten al gearresteerd, maar is nog op zoek naar een belangrijke getuige om het onderzoek af te kunnen ronden. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Het tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht besteedde op 11 oktober 2017 aandacht aan deze zaak.

Het gebeurt op 26 september 2017. Een 20-jarige man reist 's avonds met de tram van Utrecht naar Nieuwegein, als hij wordt bedreigd met een mes. De drie jongens die hem bedreigen zijn slechts 14, 15 en 16 jaar.

Mes

De jongens stappen bij halte Fokkesteeg in de tram. Ze zijn druk en maken veel lawaai. Niet veel later komen ze naast de man zitten en maken ze een praatje. Dan haalt één van hen plotseling een mes tevoorschijn en bedreigt hij de man. De daders eisen geld, maar de man geeft niet toe.

Getuige

Als de jongens weg zijn, loopt de man naar de voorkant van de tram om de bestuurder in te lichten. Onderweg wordt hij aangesproken door een andere man die hem vertelt dat hij alles heeft zien gebeuren en dat hij later graag wil getuigen. Omdat het slachtoffer nog zo in shock is van de gebeurtenis, vergeet hij de gegevens van deze man te noteren. 

Inmiddels heeft de politie de verdachten gearresteerd, maar om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van wat er die avond precies is gebeurd, zijn we op zoek naar getuigen. In het bijzonder naar de man die zijn hulp aanbood aan het slachtoffer. Het betreft een blanke jonge man van rond de 1,95 meter met blond haar. Hij droeg die avond een grijze jas en een grijze spijkerbroek met gaten.

Laad meer Nieuwegein
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amersfoort – Politie onderzoekt twee berovingen in Amersfoort

Aan de Bever in de Amersfoortse wijk Nieuwland zijn dinsdag 18 september twee gewelddadige…