Home Utrecht Utrecht – Gezocht – Pinnen en geld afstaan onder bedreiging

Utrecht – Gezocht – Pinnen en geld afstaan onder bedreiging

Drie mannen dwingen een Maarssenaar die een avondje is wezen stappen in het centrum van Utrecht met hen mee te lopen en al zijn geld van zijn bankrekening voor hen te pinnen. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Bekijk het filmpje op ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 4 oktober 2017 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

Het gebeurt in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 juli 2017. De 24-jarige man uit Maarssen is met vrienden naar Tivoli geweest en loopt rond 04.00 uur naar de Neude waar hij een aantal bekenden tegenkomt. Daar spreken rond 05.00 uur drie mannen hem aan, die hij niet kent. Het drietal gaat een kebabzaak binnen. Als ze even later weer naar buiten komen, bedreigen ze de man uit Maarssen en dwingen hem om met ze mee te lopen.

Zakmes

Ze lopen vanaf het Neude het centrum uit. Bij de supermarkt in de Merelstraat legt een bewakingscamera beelden van hen vast. Daarop is te zien dat één van de mannen een opengeklapt zakmes in zijn handen heeft. Als ze op de Troelstralaan zijn, probeert de Maarssenaar weg te rennen. Maar de drie rennen achter hem aan en bedreigen hem met het mes. Ze eisen zijn telefoon en portemonnee en dan dwingen ze hem ook om zijn pincode te geven. En ondertussen moet hij met hen mee blijven lopen.

Pinnen

De tocht gaat verder richting de wijk Overvecht. Bij een geldautomaat aan de Euterpedreef dwingen de mannen het slachtoffer om al het geld van zijn bankrekening te pinnen. Hij moet het geld afstaan en weer meelopen. Dan pakken ze ook nog zijn jas af. Op de Neckardreef lopen ze met z'n vieren een parkje in. Uit angst en stress barst het slachtoffer dan in tranen uit. Dan laten de drie mannen hem met rust en lopen rustig weg, over de Karpathosdreef richting de Moezeldreef. 

Het slachtoffer loopt ook de Karpathosdreef op en zakt daar van ellende in elkaar. Een voorbijganger vangt hem op en belt 112. 

Arrestatie

Een paar dagen na het voorval arresteert de politie één van de drie verdachten. Het gaat om een 25-jarige man uit Utrecht. De identiteit van de andere twee mannen is nog niet bekend.

Signalementen

Verdachte 1:

 • man
 • donkergetinte huidskleur
 • leeftijd 25 tot 30 jaar
 • lengte ongeveer 1,70 meter
 • zwart haar, vlechtjes tot op zijn schouders, strak op zijn hoofd
 • had een dun snorretje en sikje
 • droeg een donkere pet met een wit logo
 • had een blauwe jas aan met zwarte capuchon en half witte / half blauwe mouwen
 • droeg een vale spijkerbroek
 • had een zakmes in zijn hand.

Verdachte 2:

 • man
 • donkergetinte huidskleur
 • leeftijd circa 30 jaar
 • lengte ongeveer 1,65 meter
 • stevig postuur
 • droeg een jas met zwart/witte tijgerprint en een capuchon met een beige bontrand
 • had een grijze camouflagebroek aan
 • had een zonnebril op
 • had een zwart schoudertasje bij zich
 • droeg een donkere rugzak met beige accenten en blikjes bier erin.
Laad meer Utrecht
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amersfoort – Politie onderzoekt twee berovingen in Amersfoort

Aan de Bever in de Amersfoortse wijk Nieuwland zijn dinsdag 18 september twee gewelddadige…