Home Utrecht Nieuwegein Nieuwegein – Gezocht – Zakkenrolster slaat toe in winkelcentrum

Nieuwegein – Gezocht – Zakkenrolster slaat toe in winkelcentrum

Bij een warenhuis in Cityplaza steelt een zakkenrolster de portemonnee van een winkelende vrouw uit Breda. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Bekijk het filmpje op ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 20 september 2017 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

Het gebeurt donderdag 9 maart 2017. De Bredase is samen met haar dochter een dagje aan het winkelen in winkelcentrum Cityplaza in Nieuwegein. Halverwege de middag ziet ze dat de rits van haar tas openstaat én dat haar portemonnee met daarin haar bankpas weg is. Op dat moment is er al ruim 1700 euro van haar bankrekening gehaald. De portemonnee blijkt in een warenhuis uit haar tas te zijn gestolen. Daar stond het slachtoffer met haar dochter op de kinderafdeling.

Bewakingsbeelden

Op bewakingsbeelden is te zien hoe een vrouw heel dicht bij het slachtoffer gaat staan. Ze doet alsof ze interesse heeft in de kleding die daar hangt, maar steelt ongemerkt de portemonnee uit de tas van de Bredase.

Pinnen

Vlak daarna wordt er met de bankpas van het slachtoffer geld opgenomen uit de automaat van de bank net buiten het winkelcentrum. Het is niet duidelijk of de vrouw die staat te pinnen dezelfde vrouw is die de portemonnee steelt.

Signalementen

 

Verdachte 1 (de zakkenrolster):

 • vrouw
 • lichtgetinte huidskleur
 • leeftijd 35 tot 45 jaar
 • normaal postuur
 • donker haar met een staartje
 • droeg een groen/grijze jas met bontkraag.

Verdachte 2 (degene die pinde):

 • vrouw
 • lichtgetinte huidskleur
 • leeftijd 45 tot 55 jaar
 • normaal postuur
 • haakneus
 • droeg een donkerbruine hoofddoek.
Laad meer Nieuwegein
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amersfoort – Gezocht – Oplichters pinnen met gestolen bankpas

Een man uit Amersfoort ontdekt dat er vreemde dingen zijn gebeurd op zijn bankrekening. Er…