Home Utrecht Nieuwegein Nieuwegein – Gezocht – Portemonnee gestolen bij bouwmarkt

Nieuwegein – Gezocht – Portemonnee gestolen bij bouwmarkt

Bij de servicebalie van bouwmarkt aan de Veldwade heeft een klant de portemonnee van een andere klant meegepikt. De politie zoekt de nog onbekende verdachte, roept deze op om zichzelf te melden en vraagt intussen het publiek om tips.

Bekijk het filmpje op ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 23 augustus 2017 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

Het gebeurt op 6 februari 2017. Een man die samen met een vriend naar de bouwmarkt gaat om plintlatten terug te brengen, ziet dat de klant die vóór hem aan de beurt is zijn portemonnee laat liggen. In plaats van dat hij de klant of een medewerker waarschuwt, pikt hij de portemonnee zelf mee. 

De verdachte staat op beelden van de beveiligingscamera. Om de man de kans te geven, zichzelf te melden bij de politie, is hij onherkenbaar gemaakt. Als hij niet reageert, dan wordenna een week de herkenbare beelden van de man uitgezonden. Op de beelden is te zien dat het slachtoffer zijn portemonnee laat liggen. De mannen die daarna aan de beurt zijn, zien de portemonnee liggen. Ze houden de ingang in de gaten om te zien of de man terugkomt. Eén van hen brengt een aantal plintlatten retour en als ook hij net als het slachtoffer alles heeft afgehandeld, pakt hij de portemonnee van de balie en loopt er mee weg.

Signalement van de verdachte

  • man
  • blanke huidskleur
  • leeftijd 30 tot 35 jaar
  • lang, slank postuur
  • kort geschoren haar, kalend
  • vlassig baardje
  • droeg een zwarte jas
  • had een blauwe spijkerbroek aan
  • droeg zwarte schoenen.
Laad meer Nieuwegein
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Nieuwegein – Gezocht – Scooterdief gefotografeerd door slachtoffer

Een meisje van 16 wordt bedreigd door een man met een mes. Hij steelt haar scooter. Snel m…