Home Utrecht Utrecht – Gezocht – Doorrijden na aanrijding met fietser

Utrecht – Gezocht – Doorrijden na aanrijding met fietser

Een man uit ligt zwaargewond in het ziekenhuis, omdat hij zondagavond 23 juli 2017 is aangereden op de Marnixlaan. Hij zat op de fiets toen een zwarte Fiat Punto hem aanreed en de bestuurder van die auto daarna doorreed. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en vraagt om tips.

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 26 juli 2017 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

Het gebeurt rond 23.00 uur. De 24-jarige fietser uit Utrecht wil vanaf de Laan van Chartroise via de fietsoversteekplaats de Marnixlaan oversteken in de richting van de Van Hoornekade. Op dat moment komt de automobilist aanrijden over de Marnixlaan uit de richting van de Amsterdamsestraatweg. De bestuurder rijdt harder dan de toegestane 50 km per uur.

Op de rotonde Marnixlaan-Laan van Chartroise-Van Hoornekade botst de auto op de overstekende fietser. Die wordt tien meter weggeslingerd. In plaats van het ernstig gewonde slachtoffer te hulp te komen, rijdt de automobilist door in de richting van de Einsteindreef.

Onderzoek

De politie komt het slachtoffer helpen en doet ook onderzoek op de weg. De agenten vinden brokstukken van de auto. Het gaat om de rechter buitenspiegel en een stuk glas van de koplamp. Met die brokstukken in combinatie met verklaringen van getuigen heeft de politie kunnen bepalen dat de automobilist in een zwarte Fiat Punto reed. 

Laad meer Utrecht
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Nieuwegein – Gezocht – Scooterdief gefotografeerd door slachtoffer

Een meisje van 16 wordt bedreigd door een man met een mes. Hij steelt haar scooter. Snel m…