Home Utrecht Utrecht – Gezocht – Bivakmuts gevonden na woningoverval op bejaarde vrouw

Utrecht – Gezocht – Bivakmuts gevonden na woningoverval op bejaarde vrouw

Als de hoogbejaarde bewoonster van een flat aan de Neckardreef opendoet om iemand van de thuiszorg binnen te laten, wordt ze slachtoffer van één of twee overvallers en breekt haar heup en haar pols. De politie zoekt de nog onbekende verdachte of verdachten en vraagt om tips. Wie herkent bijvoorbeeld de opvallende bivakmuts die is gevonden?

Bekijk het filmpje op ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 12 juli 2017 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

Het gebeurt zondagavond 11 juni 2017. Er belt iemand aan bij de 87-jarige bewoonster op de Neckardreef in de wijk Overvecht. Ze doet open omdat ze denkt dat het iemand van de thuiszorg is. Wat daarna precies gebeurt, is niet helemaal duidelijk doordat het slachtoffer bij de overal ernstig gewond raakt en in de war is.

Geld

Vermoedelijk dringen één of twee overvallers de woning binnen. Daarbij krijgt de vrouw een duw, valt en kan niet meer overeind komen. Ze breekt haar heup en pols. De overvallers doorzzoeken vliegensvlug de woning en gaan er met een beperkt geldbedrag vandoor.

Noodknop

Het slachtoffer heeft een noodknop om haar hals. Daarmee staat ze in directe verbinding met een medische alarmcentrale. Die belt meteen de contactpersoon, in dit geval de buurvrouw van het slachtoffer. Die vindt de vrouw op de grond. De overvallers zijn dan al verdwenen.

Bivakmuts

Later werd een bivakmuts gevonden. Het gaat om een zwarte muts met een opvallend motief, dat vaak wordt gebruikt door Mexicaanse showworstelaars. De politie komt graag in contact met mensen die kunnen vertellen waar deze bivakmuts is gekocht.

Laad meer Utrecht
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Nieuwegein – Gezocht – Scooterdief gefotografeerd door slachtoffer

Een meisje van 16 wordt bedreigd door een man met een mes. Hij steelt haar scooter. Snel m…