Home Utrecht Utrecht – Gezocht – Horecazaak beschoten met machinegeweer

Utrecht – Gezocht – Horecazaak beschoten met machinegeweer

Op een horecazaak aan de Voorstraat zijn twee keer schoten gelost. De eerste keer met een machinegeweer en de tweede keer met een wapen van een kleiner kaliber. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en vraagt om tips.

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht van 7 juni 2017. Al twee keer eerder besteedde het programma aandacht aan de zaak. Dat was in de afleveringen van 26 april en 10 mei 2017.

Tweede keer

Het gebeurt voor de tweede keer op zondagochtend 23 april 2017. Rond 06.00 uur krijgt de politie een melding van iemand die vanauit de Voorstraat schoten heeft gehoord. Agenten gaan eropaf en zien meerdere kogelgaten in het raam van een horecazaak en er liggen hulzen. De agenten spreken getuigen en de Forensische Opsporing zoekt naar sporen van de dader. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de schutter op door de Breedstraat fietst en afslaat naar de Smalle Begijnenstraat, die uitkomt op de Voorstraat. Daar staat hij op de hoek te wachten tot de kust veilig is. Dan haalt hij een machinegeweer uit een sporttas, rent naar het restaurant en begint te schieten op de grote ruit van de zaak. Daarna rent hij weer weg en vlucht op de fiets in dezelfde richting als waar hij vandaan kwam.

Eerste keer

Een week eerder was er ook al geschoten op de horecazaak. Dat gebeurde op zondagochtend 16 april. Iets voor 07.00 uur loopt een man op en neer voor het restaurant. Hij is ogenschijnlijk wat onvast ter been; het lijkt wel of hij heeft gedronken. Hij kijkt om zich heen en loopt door. Kort daarna pakt hij z'n wapen en schiet op de grote ruit van het sushi-restaurant. Hij loopt langs het raam en schiet nog twee keer op deze grote ruit. Daarna vlucht hij. Hij rent weg in de richting van de Smalle Begijnestraat.

Verband tussen de incidenten

Gezien de overeenkomst tussen beide schietincidenten houdt de politie er rekening mee dat beide zaken mogelijk door dezelfde verdachte zijn gepleegd, maar dat is nog niet zeker.

Signalement

  • man
  • blanke tot lichtgetinte huidskleur
  • normaal postuur
  • droeg een donkere, korte jas met capuchon
  • had een donkere broek aan, met grote glimmende riemgesp
  • droeg donkere schoenen
  • had een zwarte sporttas bij zich met witte letters of opdruk
  • het valt op dat de man een vreemd loopje heeft.
Laad meer Utrecht
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Hoogland – Gezocht – Jongens mishandeld en beroofd in Hoogland

Maandagmiddag 7 mei zijn twee jongens mishandeld bij de Malebrug over de Eem in Hoogland. …