Home Utrecht Onderzoek naar plofkraak Vlaardingen

Onderzoek naar plofkraak Vlaardingen

Vier verdachten pleegden in de nacht van zondag op maandag een plofkraak op een geldautomaat aan de Dr. Wiardi Beckmansingel in Vlaardingen. Even na vier uur ontving de meldkamer van de politie de melding van een kraak op een geldautomaat. Meerdere politie eenheden waren snel ter plaatse en troffen daar een auto aan. Deze was vermoedelijk gebruikt om de paaltjes omver te rijden. Uit onderzoek blijkt inmiddels dat deze auto recent is gestolen uit de provincie Utrecht.

Voor de plofkraak maakten de verdachten gebruik van gasflessen waarmee de automaat werd opgeblazen. Vervolgens is het viertal er met een onbekende buit vandoor gegaan. Hiervoor maakten zij gebruik van twee scooters.

De brandweer kwam er aan te pas om de constructie van het pand te bekijken alsook de gasflessen te controleren. Al snel gaven zij het sein veilig en kon de politie starten met een sporenonderzoek door de Forensische Opsporing. Tevens spraken agenten met meerdere getuigen. Ook vandaag vond verder buurtonderzoek plaats.

Direct na de melding zochten agenten in de omgeving naar de verdachten, en ook de heli keek vanuit de lucht mee. De vier werden niet meer gevonden.

 

Laad meer Utrecht

Geef een antwoord

Bekijk ook

Amersfoort – Politie zoekt getuigen poging gewelddadige beroving

Een 22-jarkige man raakte vrijdag 11 maart rond 13:40 betrokken bij een incident nabij Ame…