Home Utrecht Persbericht: Scholieren planten 100 boompjes op ecoduct Op Hees

Persbericht: Scholieren planten 100 boompjes op ecoduct Op Hees

Honderd schoolkinderen planten op woensdag 10 april evenveel jonge bomen op het nieuwe ecoduct Op Hees in Den Dolder. Een initiatief van de gemeente Soest in het kader van de Nationale Boomfeestdag. En natuurlijk een goed begin van de lente. Het ecoduct Op Hees is gebouwd door ProRail om te voorkomen dat dieren worden aangereden door treinen.

Bijzonder aan het ecoduct is dat het niet alleen een oversteekplaats is voor dieren maar ook voor wandelaars en fietsers. Het wordt dan ook een ‘recroduct’ genoemd: naast de groenstrook is een fietspad aangelegd. Het ecoduct over het spoor is 60 meter breed en wordt eind april opgeleverd.

Honderd kinderen, honderd bomen

Drie schoolklassen uit Soest zijn uitgenodigd om de boompjes te planten. Dat gebeurt woensdag 10 april om 10.00 uur. De kinderen hebben meegedaan aan het lesprogramma bomenpad Op Hees van de gemeente Soest en zijn als winnaars uit de bus gekomen. Hun bomen zullen het ecoduct in de toekomst een groen gezicht geven.

Bijen en vlinders ook welkom in zootel Op Hees

Op het ecoduct wordt ook een zootel gebouwd: een combinatie bijen-en-vleermuizenhotel, gemaakt van een voormalig militair wachthuis van de Vliegbasis Soesterberg. Naast plek voor broed van solitaire bijen, wespen en hommels, biedt dit Zootel een zomerverblijf (kraamkamer) voor vleermuizen en een winterverblijf voor reptielen en amfibiën. Het derde grote Zootel in Nederland gaat bijna open.

Laad meer Utrecht

Geef een reactie

Bekijk ook

Amersfoort – Gezocht – Moorden Mohammed Alarasi (22) en Samir Jabli (38)

[UPDATE: De politie heeft dinsdagochtend 13 februari een 44-jarige verdachte aangehouden i…