Home Utrecht Inzet lokfiets bestrijdt fietsendiefstal in gemeente Utrechtse Heuvelrug

Inzet lokfiets bestrijdt fietsendiefstal in gemeente Utrechtse Heuvelrug

De politie gaat een lokfiets inzetten om zo fietsendieven op te sporen en het aantal fietsdiefstallen te verminderen. Het aantal fietsdiefstallen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug is in 2012 met 10% toegenomen, ten opzichte van 2011. Om het aantal fietsdiefstallen te verlagen en de pakkans van dieven te vergroten, zet de politie een lokfiets met GPS-volgsysteem in.

Veel inwoners komen met fietsendiefstal in aanraking. Niet alleen omdat de eigen fiets is gestolen, maar ook door het risico een gestolen fiets te kopen. Hiermee maakt een inwoner zich – bewust of onbewust – schuldig aan heling. Reden genoeg om een extra impuls te geven aan de bestrijding van fietsendieven. Dit is een gezamenlijke aanpak van de politie, gemeente en Openbaar Ministerie.

De inzet van de lokfietsen werkt efficiënt. De GPS-fietsen worden neergezet, zonder dat de agent hier fysiek toezicht moet houden. De agent gaat verder met het werk en krijgt vanzelf een seintje zodra de fiets wordt verplaatst. Vervolgens is het een kwestie van de locatie van de fiets opzoeken en een eventuele verdachte van diefstal of heling aanhouden.

Laad meer Utrecht

Geef een reactie

Bekijk ook

Amersfoort – Gezocht – Moorden Mohammed Alarasi (22) en Samir Jabli (38)

[UPDATE: De politie heeft dinsdagochtend 13 februari een 44-jarige verdachte aangehouden i…