Home Uncategorized Attamottamotta; de Graafschap – Fortuna 5 – 1

Attamottamotta; de Graafschap – Fortuna 5 – 1

‘Attamotta’, dat stond geschilderd in de spelerstunnel van de Graafschap en aan de overzijde ‘het geet hier spoken’. En spoken dat deed het…., want Attamottamotta; als het moet, dan moet het! Slachtoffer Fortuna: we smelten de vlaaien…

Vanaf de eerste seconde was het duidelijk; de Graafschap ging d’ran (er tegenaan) en drukte Fortuna ‘met de kont in de goal’. Met een dreigende Burgzorg aan de linkerkant, kreeg de de Graafschap na 13 seconden al de eerste hoekschop en kort daarna tweede. De toon was gezet en het publiek in de uitverkochte Vijverberg ging er eens goed voor zitten. Met een sterk middenveld, waarbij aanwinst Matusiwa voorop ging in de strijd. De naar Fortuna vertrokken Diemers zat volledig in de zak van de ex-Ajaxied. Het was wachten op het eerste doelpunt van de Superboeren. Serrarens kopte in de 14e minuut nog naast na een perfecte vrije trap van El Jebli. Tot eindelijk in de 27e minuut Narsingh op rechts een mooie voorzet gaf en Serrarens met de binnenkant van z’n schoen de bal verlengde tussen de palen en de Graafschap op 1-0 zette; technisch knap! De Graafschap was los en 3 minuten later stuurde Tutuarima Delano Burgzorg de diepte in, die op zijn beurt de bal voorzette, waardoor wederom Serrarens simpel kon intikken; 2-0. De Vijverberg ontplofte… Weer 9 minuten later had Serrarens een misschien nog simpelere mogelijkheid om te scoren, vrij voor de keeper, kopte hij recht op de Kosolev af. De derde goal volgde alsnog in de eerste helft; nadat Burgzorg net buiten het strafschopgebied werd neergelegd mocht El Jebli aanleggen. Mooi over de muur in de linker bovenhoek 3-0….. la-la la la, la la la. Ruststand 3-0, wat een weelde!


De tweede helft ging verder, zoals de eerste helft eindigde: De Graafschap jaagde Fortuna volledig af en ik kon geen zwakke schakel bij de Superboeren ontdekken. Hoewel toch ff een schoonheidsfoutje 10 minuten na rust, waar bij een kort genomen hoekschop Matusiwa en Owusu wat stonden te slapen. De ingevallen Lamprou kon zonder druk voorzetten en El Messaoudi kopte in; Jurjus pareerde half en de bal hobbelde de goal in: 3-1. De Graafschap raakte 2 seconden van slag, maar herpakte zich snel. 10 minuten later mocht Serrarens met een bekeken schot aantekenen voor z’n derde doelpunt; wedstrijd gespeeld. Een mooie solo van El Jebli, markeerde de zwakheid van Fortuna en de publiekslieveling zorgde voor het slotakkoord 5-1. En deze eindstand was niet eens geflatteerd. (Ook 7-1 zou niet geflatteerd zijn)

Het publiek genoot en zong uit volle borst: Oerend Hard en de spelers danste en zongen mee. Dit nummer eindigt met de tekst “maor zoals altied kump an dat gejakker een end….” Ik hoop dat de Graafschap wel door kan blijven jakkeren en de komende tijd punten blijft halen en niet dat we moeten zingen “zie ging nooit, nee nee nooit, nooit meer oerend hard”, of zoiets als “wi-j komt altied weer terug”…. Want rustig is het ondanks deze mooie winstpartij bij lange na nog niet. In de tweede helft had de Brigata Tifosi nog een bescheiden spandoek met de tekst: “geen visie, beleid en daadkracht. Peter het is mooi geweest: D’ruut!”

DE GRAAFSCHAP – FORTUNA SITTARD: 5-1

Arbiter Siemen Mulder Toeschouwers: 12.304

Doelpuntenmakers: 1-0 Fabian Serrarens (27.), 2-0 Fabian Serrarens (30.), 3-0 Youssef El Jebli (43.), 3-1 Ahmed El Messaoudi (56.), 4-1 Fabian Serrarens (66.), 5-1 Youssef El Jebli (73.)

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Straalman ©, Van de Pavert, Tutuarima; Vet, El Jebli, Matusiwa; Narsingh (77. Van Mieghem), Serrarens (89. Bakker) en Burgzorg (81. Thomassen).

Opstelling Fortuna Sittard: Koselev; Ciranni, Ninaj, Heerings, Pinto; Hutten (46. Dobos), Rodriguez, Diemers (77. Smeets), El Messaoudi; Stokkers (46. Lamprou) en Novakovich.

Gele kaart(en) De Graafschap: Vet (25.)

Gele kaart(en) Fortuna Sittard: Diemers (28.), Ciranni (33.), Ninaj (67.), Rodriguez (83.), Heerings (90+1.)

Laad meer Uncategorized
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

De Graafschap figurant in kampioenswedstrijd Ajax

Waren de Superboeren 3 jaar geleden nog eindbepalend in de laatste wedstrijd van het seizo…