Home Uncategorized De Graafschap ziet het licht weer….

De Graafschap ziet het licht weer….

Na een dramatische periode, met één schamel puntje in Den Haag en het dieptepunt, de 8-0 nederlaag tegen Ajax, waren de hondstrouwe supporters van de Graafschap wel weer eens toe aan goede pot voetbal aan Doetinchemse kant. Wat dat betreft kwam ‘aartsrivaal’ Vitesse op het juiste moment.

Waar de Superboeren dit seizoen voetballend onvoldoende kwaliteit blijken te hebben om iets in de eredivisie te zoeken, zal er gecompenseerd moeten worden. Dat wil zeggen, dat er strijd en passie geleverd moet worden en daar heb je een ook een ijzersterke conditie voor nodig. In de eerste wedstrijd dit seizoen tegen Feyenoord was er nog hoop wat dat betreft. Alleen daarna was het huilen met de muts op. De gehaalde punten waren meestal gevonden en zelden door de bovenliggende partij te zijn. De laatste plaats in de competitie is dan ook niet verwonderlijk.

‘Gelukkig’ kwam afgelopen zondag Vitesse op bezoek. Hoewel er in de basis slechts één Achterhoeker stond (Ted van de Pavert), begreep het team de betekenis van de derby maar al te goed. Tegen de Arnhemmers moest er strijd geleverd worden! En dat deden de Graafschappers uitstekend. Vanaf minuut 1 werden de mouwen opgestroopt en werd er met het hart gespeeld. Aan inzet geen gebrek en binnen 2 minuten lagen Olijve en Bero beiden op de grond, omdat ze met de koppen tegen elkaar gekletst waren. Een open strijd, waarbij keeper Etemadi in de 8e minuut handelend op moest treden na een uitbraak van Karavaev. Vier minuten later mocht Olijve het middenveld vrij oversteken en de Vitesse-verdediging bood hem alle mogelijkheid om vrij uit te halen. Een gericht schot in de linker onderhoek en keeper Eduardo kansloos. De Vijverberg trilde en zong: “en wie niet springt is voor Vitess”, waarop het volle uitvak reageerde: “en wie niet springt die degradeerd”. Daarna werden de mogelijkheden over en weer aaneen geregen; 22e minuut Thelander (VIT) op de paal, 24e minuut Tutuarima (GRA) voorlangs, 25e minuut bal van El Jebli (GRA) van de lijn gehaald, 26e minuut schot Narsingh (GRA) geblokt , 36e minuut Linssen (VIT) voorlangs en in de 37e minuut een schot van Vitesse net over, 39e minuut van Mieghem (GRA) vrij voor de keeper en faalt….. Tot de 43e minuut, dat de tot dan toe zeer goed spelende Tutuarima slecht uitverdedigde en de bal naar het midden in de voeten van Ødegaard kopte. Deze wist hier wel raad mee en schoot de bal onberispelijk binnen: 1-1 ! (overigens had van de Pavert zich wel voor het schot mogen gooien) Ruststand dus 1-1.

De tweede helft ging de strijd weer verder, alleen een tandje minder. Beide ploegen hadden het meeste kruit de eerste helft al verschoten. Eigenlijk was het wachten op het moment, dat de kwaliteit van Vitesse de overhand zou krijgen. Maar in de 58e minuut na een geweldige combinatie van het drieluik Serrarens, El Jebli en ten slotte Narsingh, alleen op de keeper Eduardo af een mooie stift en de 2-1 voor de Graafschap. Heel lang kon de Graafschap niet genieten van deze voorsprong, omdat wederom van de Pavert zwak verdedigde; Bero liep om van de Pavert heen en langs hem heen om vervolgens Etemadi te verschalken: 2-2. Daarna was het ‘Russisch Roulette’, met kansen over en weer. Linssen raakte nog het aluminium en de ingevallen Burgzorg en Thomassen schoten voorlangs. De eindstand 2-2 was dan ook wel terecht, met als grote winnaar het publiek (al waren ze met een overwinning nog blijer geweest).

Tijdens de persconferentie noemde Slutskiy het een Engelse wedstrijd en Henk de Jong beaamde dit. In het Engelse stadion met een Engelse sfeer verwachten ‘wij’ als supporters ook strijd en passie, zoals tegen Vitesse (en Feyenoord). Waarom kan dit niet opgebracht worden tijdens die andere wedstrijden?? Inzet brengen is geen kwaliteit, maar mentaliteit. Laten we daarom maar eens beginnen met een extra conditietrainer, dan bespaar je de kosten van nieuwe dure spelers (voor de breedte….). Overigens in februari 2019 bestaat onze mooie club 65 jaar, laat handhaving (wishful thinking) het cadeau van de spelers voor de club/supporters zijn!!
Iedereen fijne feestdagen en een goed en gezond nieuw jaar.

DE GRAAFSCHAP – VITESSE: 2-2

Arbiter Björn Kuipers, Toeschouwers: 12.600

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Frank Olijve (12.), 1-1 Martin Ødegaard (43.), 2-1 Furdjel Narsingh (58.), 2-2 Matús Bero (65.)

Opstelling De Graafschap: Etemadi; Owusu, S. Nieuwpoort ©, Van de Pavert, Tutuarima; Bakker (39. Vet), El Jebli, Olijve; Narsingh (72. Thomassen), Serrarens en Van Mieghem (54. Burgzorg).

Opstelling Vitesse: Eduardo; Karavaev, Thelander, Clarke-Salter, Büttner; Serero, Bero, Foor; Ødegaard, Linssen © en Beerens (68. Clark).

Gele kaart(en) De Graafschap: S. Nieuwpoort (45+4.), Vet (89.)

Gele kaart(en) Vitesse: Büttner (45+4.), Linssen (67.), Foor (89.), Thelander (90+3.)

Laad meer Uncategorized
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

De Graafschap figurant in kampioenswedstrijd Ajax

Waren de Superboeren 3 jaar geleden nog eindbepalend in de laatste wedstrijd van het seizo…