Home Gelderland Achterhoek Daor bunt wi-j weer….. en hoe!

Daor bunt wi-j weer….. en hoe!

Met een levensgroot spandoek met daarop ‘daor bunt wi-j weer’ kwamen de de teams van de Graafschap en Feyenoord afgelopen zondag het mooie grasveld van de Vijverberg opgelopen. Indrukwekkend hoe de supporters van de Superboeren zich weer manifesteerde.

Feyenoord, met een dramatische Europese wedstrijd in de benen, had wel wat recht te zetten. Maar de Graafschap was niet van plan daaraan mee te werken. Vanaf minuut één was het wel duidelijk, de Graafschap zou vanmiddag zijn huid duur verkopen. Van Mieghem werd binnen een minuut al in stelling gebracht, maar stond net buitenspel. In de 5e minuut El Jebli, zette de bal voor en Serrarens, een ware plaag voor de Feyenoordverdediging, liep net onder de bal door. De Graafschap heerste over het middenveld en de ploeg van van Bronckhorst, zette er nauwelijks iets tegenover. Oja, een afstandsschot van Clasie mooi uit de kruising getikt door Jurjus en een zwak naast geschoten bal van Vilhena. Dat waren wel de belangrijkste wapenfeiten deze ‘tobclub’. In de 30e minuut was het dan ook niet verrassend dat de Graafschap met een snelle counter via El Jebli en een opstormende Owusu en in de rebound afmakende Serrarens, op 1-0 voorsprong kwam. In de 37e minuut had het zelfs al 2-0 kunnen worden, als de voorzet van El Jebli 15 cm. lager was, had  Serrarens vrij kunnen inkoppen. Ruststand dus 1-0 en niet eens tegen de verhouding in.

De tweede helft begon als verwacht; Feyenoord zette aan en kreeg meer grip op de wedstrijd. Maar meer dan een schotje van Boëtius en een bal in het zijnet van Vilhena leverde dit niet op. Serrarens bleef een plaag voor Botteghin en deze liet zich binnen 8 minuten 2x in de luren leggen door de spits van de Superboeren en 2x geel is rood. Oeps…. Feyenoord ploeterde en dan zat het natuurlijk ook niet mee; een bal van Boëtius binnenkant paal en weer géén goal. Irritaties alom bij de Rotterdammers en een onbesuisde overtreding van deze zelfde Boëtius een gele kaart, een applaus van hem voor de scheids en een tweede gele kaart… 2x geel is inderdaad wederom rood. De Graafschap speelde de wedstrijd keurig uit en het doelpunt van Nijland in blessuretijd was natuurlijk extra lekker: 2-0 eindstand!

Wat een stunt, verrassing, sfeer…. alles klopte; een indrukwekkende 12e man. Complimenten aan de inzet van de superboeren en aan de trainer Henk de Jong. Als dit een voorbode is voor de rest van het seizoen, dan gaan we nog wat moois beleven in de Doetinchem en omstreken. De trainer bleef na de wedstrijd tijdens de wedstrijd wel met de beide beentjes op de grond en noemde deze 3 punten bonuspunten. Verder tipte hij nog even de betrekkelijkheid van het voetbal aan, i.v.m. het noodlottige ongeval in El Salvador van Graafschap-supporter Gerben Eskes. Namens hem en de Graafschap heel veel kracht en sterkte aan familie en vrienden van Gerben…. (ook namens mij uiteraard!)

Tijdens de eerste helft werd er ook nog een tribune-hoog spandoek omhoog getrokken met een mooie beeltenis van oud-materiaalman en clubicoon Theo Vergeer. Theo heeft een hartinfarct en herseninfarct gehad; met de woorden ‘Wi-j staot achter ow’, staken ze hem een hart onder de riem! Overigens de fantastische sfeeracties met de Joker tijdens de nacompetitie kostte de Graafschap omwille van het vuurwerk € 15000,00 en werd de ‘proeftijd’  nog eens met een jaar verlengd. KNVB ga je schamen en koester zulke positieve supporters die kers op de voetbaltaart zetten!

DE GRAAFSCHAP – FEYENOORD 2-0

Scheidsrechter Pol van Boekel | Toeschouwers: 12.600

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Fabian Serrarens (30.), 2-0 Stef Nijland (90+4.)

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Abena, S. Nieuwpoort, Van de Pavert, Owusu (74. Klaasen); Bakker (63. Olijve), Nijland, Tutuarima; Van Mieghem (68. Narsingh), Serrarens en El Jebli.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; St. Juste (46. Nieuwkoop), Botteghin, Van der Heijden, Verdonk; Toornstra (80. Sinisterra), Clasie, Vilhena; Berghuis, Van Persie (74. Vente) en Boëtius.

Gele kaart(en) De Graafschap: Nijland (45+1.), El Jebli (89.)

Gele kaart(en) Feyenoord: Botteghin (59.), Boëtius (80.)

Rode kaart(en) Feyenoord: Botteghin (67. 2x geel), Boëtius (80. 2x geel)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – Twee aanhoudingen na ADO Den Haag-AZ

De politie hield zondagavond 22 september twee verdachten aan het voor het afsteken van zw…