Home Gelderland Achterhoek De Graafschap wint wel weer…., maar wat moeten we ervan vinden?

De Graafschap wint wel weer…., maar wat moeten we ervan vinden?

Afgelopen vrijdag deed de Graafschap goeie zaken door de derde wedstrijd op rij te winnen. Het andere Oranje uit Volendam kwam op bezoek in een koele Vijverberg. De Graafschap won,  fortuinlijk, kortom Volendam deed zichzelf tekort.

Nu heb ik geen lange grijze haren en een snor, maar echt positief worden over het voetbal van mijn Cluppie ‘de Graafschap’, kon ik ook nu weer niet worden. De voetbaluitslagen zijn gebaseerd op onkunde in het kwadraat. Nu weet ik ook wel dat in alle lagen van het betaalde voetbal het armoe troef is in Nederland, maar de Jupiler League is wat mij betreft een echte tranentrekker.

De eerste helft waren de beide 16 meter-gebieden rond de keepers vrijwel onbespeeld. De Graafschap was wat beter zonder echt gevaarlijk te worden. Ook FC Volendam prikte, maar kon de Doetinchemmers niet pijn doen. Aanvaller Enzo Stroo ging nog wel een keer op Bednarek af, maar de doelman van de Graafschap onderscheidde zich weer, door geen fout te maken en gooide zich voor de bal. Tot de 45e minuut gebeurde er weinig goeds, kort voor het rustsignaal kwam back Tutuarima door op links en pegelde de bal op keeper Verhulst af. Met één hand stopte en sloeg Verhulst de bal tegen verdediger Klinkenberg aan, die op zijn beurt de bal in een reflex tegens z’n ‘eigen’ lat schoot. De tweede rebound was dus wel voor een Graafschapper,  de alerte Mark Diemers tikte de bal simpel in het doel: Ruststand derhalve 1-0.

De tweede helft werd het wat interessanter; FC Volendam begon aan te dringen en kansen te creëren. Alleen wat we dit seizoen al vaker zagen gebeuren; heel veel heel goede kansen werden verprutst. Met name Klinkenberg had een niet te missen kans…., wel dus. Ook de Graafschap kreeg z’n kansen met als grote verschil Mark Diemers, die wederom, na een goede voorzet van Tutuarima het net wist te vinden. Beheerst en zuiver scoorde hij z’n vijfde doelpunt in twee wedstrijden. En ook Volendam kreeg nog een geweldige kans met een geweldige spagaatredding van Bednarek. Maar zelfs de uitblinker van de Graafschap kon niet voorkomen dat in blessuretijd FC Volendam nog de eretreffer kon aantekenen via middenvelder Joey Veerman: eindstand  2-1.

Natuurlijk er waren ook deze wedstrijd weer lichtpuntjes bij de Graafschap: 1. een uitstekende doelman Bednarek, 2. een wederom goed scorende Diemers, 3. een goede opkomende back Tutuarima, die voor extra gevaar zorgde, 4. last but not least, ca. 7500 trouwe toeschouwers. Oh ja, er is nog wel hoop hoor…; als ik de aanstaande landskampioen PSV zie ploeteren tegen hekkensluiter Sparta,  dan is het verschil tussen Ere en Eerste divisie misschien toch kleiner dan we allemaal denken.

De Graafschap – FC Volendam: 2-1

Arbiter Christiaan Bax | Toeschouwers: 7.746

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Mark Diemers (44.), 2-0 Mark Diemers (62.), 2-1 Joey Veerman (90+3.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Straalman, S. Nieuwpoort ©, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Diemers, Olijve, Klaasen; Van Mieghem (89. Ars), Serrarens en Tissoudali (77. El Jebli).

Opstelling FC Volendam: Verhulst ©; Evers (74. Ten Den), Schouten (61. Schilder), Klinkenberg, Smal; Veerman, Visser, Vlak; Doodeman (79. Pedro), Stroo en Antwi.

Gele kaart(en) De Graafschap:

Gele kaart(en) FC Volendam:

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) FC Volendam:

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Beekbergen – Brand opvanghuis; Politie houdt verdachte aan

Donderdagavond omstreeks 19.20 uur is brand ontstaan in het pand van het Leger des Heils a…