Home Gelderland Achterhoek De Graafschap verliest het gevecht, maar wint een punt tegen ADO

De Graafschap verliest het gevecht, maar wint een punt tegen ADO

Afgelopen vrijdag waande ik me weer even in de eerste divisie…. Het was natuurlijk ook op vrijdagavond, maar alle ingrediënten waren aanwezig voor dit  ´tweede´ niveau van het vaderlandse voetbal. De voetbalkwaliteiten van beide ploeterende teams werden door de Graafschap en Ado Den Haag zelden getoond in de ruim 90 gespeelde minuten. Luctor et Emergo oftewel ik worstel en kom boven…. We gaan het zien.

De eerste helft was dus inderdaad ploeteren en vanaf minuut 1 liet ADO zien, dat ze niet naar Doetinchem waren gekomen, om zich door de Graafschap in vechtlust te laten overbluffen. Gelijk vanaf de aftrap ontstond al de eerste kans via El Khayati, maar de in vorm verkerende Jurjus pareerde. Daarna volgde een gevecht, waarbij de Graafschap zich met hand en tand verdedigde en wat druk zette op de Haagse verdediging, een handvol corners waren het gevolg. Maar ADO hielt vrij gemakkelijk stand en na ongeveer een kwartier tijd keerde zich de situatie. De Hagenezen vochten zich in de wedstrijd. De verdediging van de Superboeren (m.n. van de Pavert) oogde wat onzeker en ook op het middenveld was de Haagse bluf sterker d’ran de boerse onverzettelijkheid. De Graafschap had geluk dat Den Haag slordig met de kansen omging; Becker, Necid en Troupé kregen opgelegde kansen. Zelfs na een half uur kreeg zowaar Benschop nog een kansje, maar deze bal ging over en erger nog, de nieuwbakken spits van de Graafschap greep naar z’n hamstring. Voor dat ie nog gewisseld kon worden werd Becker door El Khayati weer de diepte ingestuurd en dit keer faalde de snelle buitenspeler niet; 0-1. En het kon nog erger voor de Graafschap; na een uittrap in de 38e minuut greep ook Jurjus naar z’n hamstring. Al krimperende van de pijn moest ook hij vervangen worden. Ruststand 0-1 en de Graafschap vol zorgen.

In de tweede helft zakte ADO zwaar in, maar de Graafschap kon geen vuist maken. De Doetinchemmers misten immers de ‘kapstok’ Benschop voorin en was daarom afhankelijk van de uitspattingen van een El Jebli of Burgzorg. Des te verrassender dat pitbull Matusiwa de grootste kans kreeg. Nog net binnen het uur faalde hij oog in hoog met doelman Zwinkels. Zo bleef het ploeteren voor de superboeren en Den Haag bleef moeiteloos overeind. Danny Bakker pegelde de bal nog eens tegen de lat en de Graafschap kwam wederom goed weg. In de hierop volgende counter werd Burgzorg gevloerd door Immers, El Jebli nam snel de vrije trap naar Burgzorg en deze legde de bal weer terug op El Jebli. Laatstgenoemde bedacht zich geen moment en vuurpijlde bal langs de verbijsterend kijkende Zwinkels. Dit doelpunt kwam uit de lucht vallen, al was het wel met in een strakke streep van links naar rechts (vanaf de Vijverbergtribune). Het publiek ging er nog eens achter staan, maar de Graafschap kon niet meer. De eindstand van 1-1 was het maximaal haalbare in deze wedstrijd.

Na afloop waren beide trainers het daarover ook wel eens…. de Graafschap had een punt gewonnen, maar wel 2 spelers verloren. Voor hoelang is nog even de vraag; de blessure van Jurjus lijkt behoorlijk ernstig en ook Benschop is waarschijnlijk de volgende wedstrijd nog niet terug. Nu maar hopen dat de (in deze wedstrijd kleurloos spelende) Zweedse ex international Bahoui de volgende wedstrijd opstaat als redder in nood of als ‘kapstok’ z’n werk doet. Anders blijft het ploeteren ……, of zoals Normaal zingt in het Graafschap lied: ‘op geweide grond, waor de Superboeren zwoegen’

DE GRAAFSCHAP – ADO DEN HAAG: 1-1

Arbiter Björn Kuipers | Toeschouwers: 12.498

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Sheraldo Becker (32.), 1-1 Youssef El Jebli (82.)

Opstelling De Graafschap: Jurjus (40. Bertrams), Owusu, Straalman © , Van de Pavert, Tutuarima, Vet, El Jebli, Matusiwa, Burgzorg, Benschop (33. Narsingh) en Bahoui (70. Van Mieghem).

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Troupéé, Beugelsdijk, Kanon, Meijers ©, Bakker, El Khayati (87. Pinas), Immers, Becker (90. Hooi), Necid en Goossens (72. Malone).

Gele kaart(en) De Graafschap: géén

Gele kaart(en) ADO Den Haag: Bakker (65.), Immers (81.)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Bewoners opgeschrikt door overvallers

De bewoners van een woning op de Graaf Jan van Nassaustraat in Rotterdam schrokken vanocht…