Home Gelderland Achterhoek Demasqué de Graafschap na desastreuze wedstrijd thuis tegen Heerenveen

Demasqué de Graafschap na desastreuze wedstrijd thuis tegen Heerenveen

Meestal kijk nog even de samenvatting van de wedstrijd na, voordat ik mijn stukje over de wedstrijd schrijf. Dit keer was het onnodig. Het eerste kwartier ging het nog zo´n beetje, maar daarna was het huilen met de muts op. Eindstand 5-0.

Er was eens een klas voetballers, niet overlopend van kwaliteit, maar wel ijverig. De meester die voor de klas stond was net in dienst. Een enthousiaste man, die er een hechte groep van wist te maken. Hij gaf de klas dusdanig veel zelfvertrouwen, dat zijn leerlingen, ondanks dat gebrek aan kwaliteit, het heel aardig deden. Zijn leerlingen deden ook goed hun best, maar de cijfers waren meestal magere zesjes met soms een uitschieter naar boven en soms een dikke onvoldoende. Maar goed, de ouders waren tevreden, de leerlingen blij en de meester kreeg regelmatig schouderklopjes. Ook de directeur was blij met zijn (nieuwe) docent en was tevreden dat hij deze meester had binnengehaald. Het schooljaar verliep moeizaam, met ups en downs. Aan het eind van het schooljaar moest de groep een gezamenlijke toets maken, zodat ze als groep eens stapje hogerop konden. De ouders hadden er een hard hoofd in, want zo goed  waren de leerlingen nou ook weer niet. Maar goed, de ouders wilden de leerlingen natuurlijk wel aan alle kanten steunen, want wie weet…., een stapje hoger betekende meer aanzien en wie weet zouden ze hiermee boven zichzelf uitstijgen. Zo bedachten de ouders een list. Als we nou eens een joker in zouden zetten, dat betekent bonuspunten en met bonuspunten wordt het eindresultaat ook beter. Zo gezegd zo gedaan, de joker leverde extra punten op  en de toets werd (met joker) net-aan gehaald. Iedereen blij, de leerlingen, de meester en de ouders konden hun geluk niet op. Volgend schooljaar een stapje hoger !! En toen kwam het volgende jaar…, het allereerste cijfer was nog een onverwacht hoog. Zie nou wel werd er geroepen, we kunnen dit niveau ook aan… Daarna kwam helaas toch de matige kwaliteit van de leerlingen bovendrijven, af en toe een mager zesje (per ongeluk), maar veelal grote onvoldoendes. De leerlingen werden onzekerder en onzekerder, de meester vond zijn leerlingen soms stom en tegen de ouders zei hij: ´sorry, ze kunnen gewoon niet beter`. De directeur haalde z´n schouders op….. Hoe dit schooljaar af gaat lopen is nog niet bekend….; wat betere leerlingen erbij zien te krijgen om het klassengemiddelde op te halen zou misschien het beste zijn, maar wie wil nou in zo´n klas zitten. Een ander meester heeft geen zin, maar misschien moet de directeur zich eens achter de oren krabben. De jokers zijn op en troefkaarten lijken ook niet aanwezig. Maar om te passen is het nog te vroeg. Het  spel moet tot einde toe gespeeld worden…..

Heerenveen ontmaskerde dus afgelopen zaterdag de Graafschap op alle fronten. Oké, schorsingen en blessures waren ook aan de orde, maar wat de supporters tegen de Superfriezen voorgeschoteld kregen was ontluisterend. Een hele vervelende avond noemde Henk de Jong het tijdens de persconferentie en dat was een understatement. Jan Olde Riekerink noemde de Graafschap ´een hele goede ploeg´….  Hij heeft waarschijnlijk de documentaire van het seizoen 1995/1996 op You Tube gekeken…. er was eens…, wie weet ooit nog eens…. Tegen Fortuna Sittard, de komende uitwedstrijd, zal e.e.a. duidelijker worden. Kom op Superboeren, d´ran !!!

DE GRAAFSCHAP – SC HEERENVEEN 0-5

Arbiter Danny Makkelie | Toeschouwers: 12.102

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Sam Lammers (25.), 0-2 Sam Lammers (28.), 0-3 Michel Vlap (36.), 0-4 Michel Vlap (40.), 0-5 Jizz Hornkamp (88.)

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Abena, Straalman©, Tutuarima; Bakker, Nijland (69. Hamdaoui), Olijve; Van Mieghem (74. Burgzorg), Thomassen (46. Vet) en El Jebli.

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Floranus, Hoegh©, Bulthuis, Pierie; Rienstra, Vlap (81. Van Amersfoort), Thorsby (74. Kongolo); Kobayashi, Lammers (87. Hornkamp) en Zeneli.

geen gele kaarten

Rode kaart(en) De Graafschap: Bakker (51.)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Gaanderen – Gezocht – Woninginbraak – Kerkstraat – Gaanderen

Aan de Kerkstraat in Gaanderen braken twee mannen in bij een woning. Weet jij wie deze twe…