Home Gelderland Achterhoek De Graafschap promoveert naar de ere-divisie: Wi-j komt altied weer terug!

De Graafschap promoveert naar de ere-divisie: Wi-j komt altied weer terug!

Finales zijn zelden het aanzien waard en de Graafschap tegen Almere City FC deed daar zeker niet voor onder. Maar dit keer zullen we het de Graafschap vergeven. Na een wisselvallig seizoen met zeker zoveel slechte als goede wedstrijden, een sterke eindsprint, een geweldige halve finale en billenknijper van een finale zijn we terug in de eredivisie.  

Nee, het was alles behalve goed gisteravond. Begon de Graafschap in de heenwedstrijd in Almere nog sterk, thuis leek de spanning de Superboeren te verlammen. Een uitverkocht huis, wederom een fantastische sfeeractie van de Brigata Tifosi, dit alles ten spijt. De geslepen trainer-coach van Almere, Jack de Gier, had zijn ploeg opdracht gegeven al vroeg druk te zetten op o.a. Lars Nieuwpoort (vorig jaar nog spelend bij Almere). De Graafschap kraakte en had de twaalfde man hard nodig. Terwijl beide trainers langs de kant onrustig hun ploeg coachte, was er op het veld weinig goeds te zien. Almere beter, maar ook in de afronding slecht: de ene afzwaaier na de andere (van de Water en Owusu). De spanning maakte voor het publiek veel goed. Tot de 35e minuut, na een voorzet van MacDonald, van de Water zich los worstelde tussen 3 Graafschappers in, z’n eigen schotkans hiermee creëerde en Bednarek tot een redding noopte….  Het schot was hard en laag, de redding half en voor de aanstormende Hoefdraad een koud kunstje om de terugkomende bal in te tikken: 0-1. Even was het stil op de Vijverberg, maar niet voor lang. De 12e man sleepte de modderende Superboeren uit de wedstrijddip en in de 44e minuut was daar zowaar de eerste gerichte doelpoging. Een schot van Diemers werd uit de kruising getikt door doelman Kramer. Daarna werd het even een gekkenhuis, waarbij in de blessuretijd Serrarens (ex-Almere) zich losworstelde aan de rechterzijde de bal voorzette, de volledig vrijgelaten Tissoudali kon de bal gemakkelijk binnenlopen: 1-1 ruststand.

Een opkikker voor de Graafschap en Almere zal met k-gevoel de kleedkamer zijn ingegaan. Dan zou je zeggen, dit moet de ommekeer zijn…. Maar dat was het nog niet; Mirani kreeg nog een kopkans en Lars Nieuwpoort schoot nog bijna in z’n eigen doel. De wedstrijd was nog steeds niet goed en nog steeds heel spannend. In de 67e minuut een vrije trap voor de Graafschap: Diemers en van Mieghem erachter. De laatste mocht schieten en krulde de bal links over de muur…. tegen de paal in de voeten van Serrarens. Serrarens schoot in de reflex en raakte de bal niet goed, maar wel goed genoeg, dat de bal de goal van Almere inhobbelde: 2-1. De Vijverberg stond op z’n kop. Daarna ging Almere alles of niets spelen en probeerde de (verdiende) gelijkmaker te forceren. In eerste instantie leverde dat in de counter diverse kansen voor de Graafschap op. Diemers die zijn vrije trap ternauwernood gekeerd zag en van de Hurk, die alleen op Kramer afging, maar ook niet scoorde. Het bleef dus spannend tot in de blessuretijd, waar achterhoekse verdediger Straalman de bal van de lijn roste en voor de Graafschap de gelijkmaker voorkwam. Eindstand 2-1: de Graafschap promoveert onder het bij Zebra’s bekende motto: Wi-j komt altied weer terug !!!

En nu….? Het zal voor iedereen duidelijk zijn, dat we met dit materiaal in de eredivisie geen potten kunnen breken. Dus in alle geledingen zal er versterking moeten komen. In ieder geval, een beter moment om te promoveren was er niet. De Eerste Divisie is sterker dan ooit met Twente, NEC, Sparta en Roda. En in de Ere Divisie zijn er naast de Graafschap ook Emmen en Fortuna als potentiële degradatie-kandidaten…., dat biedt perspectieven. Maar daar denken we nog even niet aan: eerst feesten en blij wezen. En wie weet spelen we volgend jaar weer een rol van betekenis in het kampioenschap van de Ere Divisie: Sjaak Swart, guess who’s back……

De Graafschap – Almere City FC: 2-1

Arbiter Danny Makkelie | Toeschouwers: 12.600

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Jergé Hoefdraad (36.), 1-1 Tarik Tissoudali (45+2.), 2-1 Fabian Serrarens (67.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Straalman, S. Nieuwpoort ©, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Diemers, El Jebli (72. Olijve), Klaasen; Van Mieghem (84. Van Diermen), Serrarens en Tissoudali (55. Van den Hurk).

Opstelling Almere City FC: Kramer; Hammouti, Mac-Intosch ©, Mirani, Owusu; Vet, Hoefdraad (82. Walian), Salasiwa; Van der Water (68. Valpoort), MacDonald en Vaarnold (79. Dennis van der Heijden).

Gele kaart(en) De Graafschap: Klaasen (82.), Van den Hurk (84.)

Gele kaart(en) Almere City FC: Salasiwa (67.), Valpoort (71.), Vet (80.), Van der Heijden (89.)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Nijmegen – Centrum Nijmegen op slot: Politie houdt verdachte aan

De politie heeft even voor 19.00 uur een man aangehouden. Tijdens het maken van dit persbe…