Home Gelderland Achterhoek De Graafschap dondert deur naar…..

De Graafschap dondert deur naar…..

De Graafschap speelde gisteren (9 april) z’n één na laatste thuiswedstrijd in deze rare en turbulente competitie. Turbulent, omdat het een seizoen was van onstabiel team, dat evenzoveel dramatisch als goed speelde. Maar ondanks dat alles en dankzij dat alles heeft de Graafschap gekregen, waar het voor ging dit seizoen: een plek in de ‘Play-offs’.

Ook tegen Almere City FC ging het niet vanzelf. Al was de Graafschap in de eerste 35 minuten van de eerste helft duidelijk betere ploeg. In de 2e minuut was het van Mieghem, die de hele wedstrijd veel vrijheid kreeg en de bal panklaar legde voor El Jebli. Maar de aanvaller miste, helaas voor de Superboeren. De Graafschap hield de mannen van Jack de Gier stevig in de tang; een mooie steekpass van El Jebli op Serrarens, die op zijn beurt de bal opzij legde, zodat Tissoudali gemakkelijk kon intikken: 1-0. Almere probeerde de draad op te pakken en 5 minuten later schoot Mac Donald voorlangs.  Weer 5 minuten later (we spreken de 35e minuut) Een counter via van Mieghem, een voorzet het strafschopgebied in en wederom Tissoudali, met een schijnbeweging, beheerst ingetikt langs doelman Kramer: 2-0. Almere City pakte wederom de draad op; dit keer was Valpoort, die op links Straalman wegkapte om vervolgens met een mooie krul net buiten de 16 de bal in de rechter bovenhoek te schieten. Een domper voor de Graafschap en een ruststand van 2-1.

Almere kwam de tweede helft goed uit de startblokken en van dichtbij wist Valpoort dit keer niet te schoren, een reflex van Bednarek behoede de Superboeren  voor de gelijkmaker. Daarna was het weer de beurt aan de Graafschap (met kansen missen), van Mieghem die weer eens door mocht breken, maar niet verwoestend kon uithalen. Dat deed zijn collega Klaassen wel, althans, het had het hoogtepunt van de avond kunnen worden; een afvallende bal na een hoekschop, vanaf ongeveer 20 meter in één keer vol op de pantoffel. De bal belande helaas op de paal, maar had een veel beter lot verdiend.  El Jebli soleerde daarop nog in het strafschopgebied. Dit keer was keeper Kramer de reddende engel voor Almere. Dit alles in de 60e minuut. 6 minuten later weer een hoekschop van Almere met een doelpunt van van Hilten, 2-2. 77e minuut een doelpunt van Almere afgekeurd (randje buitenspel). Henk de Jong wisselde en bracht ‘breekijzer’ Ars in. Een goede wissel, want in de 85e minuut zorgde Sjoerd Ars via een doorkopbal voor de assist, zodat Tissoudali z’n derde doelpunt van de avond kon aantekenen, 3-2 dus. Almere geklopt/gebroken,  in de blessuretijd zorgde Diemers nog voor de 4-2 eindstand met een fraai afstandsschot.

Vier wedstrijden op rij gewonnen dus, een vijfde plaats en geplaatst voor de halve finales van de play-offs. Hartstikke mooi, hartstikke goed, euforie en opportunisme alom. Scorebord-journalistiek zou Co Adriaanse zeggen. Als je iets verder kijkt dan je neus lang is, moet je je afvragen of (die mogelijke) promotie voor de Graafschap op dit moment wel verstandig is. Want wat er van dit elftal overblijft na dit seizoen is nog maar zeer de vraag…. Misschien komen er dan nog wat sponsors langs die de portemonnee trekken om eredivisie-waardige spelers in te lijven… de Graafschap clubkast lijkt  in ieder geval nagenoeg leeg. Ook als de Achterhoekers in de Eerste Divisie blijven moeten we nog maar afwachten, wat voor een elftal er overblijft. Eigen jeugd lijkt er vooralsnog niet klaar voor. Gewoon deurdonderen en hopen op wonderen…..

De Graafschap – Almere City FC: 4-2

Arbiter Christiaan Bax | Toeschouwers: 7.712

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Tarik Tissoudali (27.), 2-0 Tarik Tissoudali (36.), 2-1 Arsenio Valpoort (42.), 2-2 Nick van Hilten (67.), 3-2 Tarik Tissoudali (86.), 4-2 Mark Diemers (90+1.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Abena, Straalman, S. Nieuwpoort ©, Driver (67. L. Nieuwpoort); Diemers, El Jebli (81. Ars), Klaasen; Van Mieghem, Serrarens en Tissoudali (87. Olijve).

Opstelling Almere City FC: Kramer; Mac-Intosch, Vet (64. Vaarnold), Mac-Donald, Hoefdraad, Overtoom ©, Owusu, Mirani (87. Van der Heijden), Valpoort (80. Peeters), Salasiwa en Van Hilten.

Geen kaarten voor beide teams !

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Beekbergen – Brand opvanghuis; Politie houdt verdachte aan

Donderdagavond omstreeks 19.20 uur is brand ontstaan in het pand van het Leger des Heils a…