Home Gelderland Achterhoek De Graafschap haalt uit tegen Jong Utrecht: 7-0

De Graafschap haalt uit tegen Jong Utrecht: 7-0

 

Het was feest afgelopen vrijdag op de Vijverberg, eindelijk weer eens een klinkende thuisoverwinning met een mooie eindstand, 7-0. Dit had de hondstrouwe aanhang van de Superboeren ook wel weer eens verdiend. De laatste thuiswedstrijden viel er weinig te genieten bleven de resultaten uit.

Zoals gezegd mooie cijfers, al ging het in het begin bijna mis. Utrechter Lukili ontsnapte aan verdediger Sven Nieuwpoort en de verdediger van de Graafschap liep de de aanvaller in de achtervolging omver. Nieuwpoort kreeg geel (had ook rood kunnen zijn) en een penalty tegen. Bednarek, oud keeper van de FC Utrecht, stopte de matig genomen penal van Lukili en de ‘bril-stand’ bleef vooralsnog op het scorebord staan. Maar niet lang dus, de van VVV overgekomen Tissoudali stuurde Diemers de ruimte in en deze schoof de bal keurig langs keeper Nijhuis van Jong FC Utrecht. De Graafschap was weer eens de baas en de jongelingen uit Utrecht konden geen vuist meer maken. 7 minuten later inzet van van Mieghem gepareerd, een minuut later van Mieghem schiet net naast. In de 27e minuut wederom het koningskoppel van deze avond; Tissoudali tikte de bal in het strafschopgebied door naar Diemers die de score van hem en de Graafschap verdubbelde. Ook bij het derde doelpunt voor rust was Tissoudali betrokken; een dieptepass van hem op Serrarens aan de linkerkant en de gelegenheidspits van deze avond zette de bal voor op van Mieghem, die vervolgens eenvoudig de 3-0 ruststand kon binnen tikken.

Kort na rust ging de Graafschap-show al weer snel verder… Diemers neergehaald, strafschop de Graafschap via Serrarens 4-0. Twee minuten later alweer 5-0 na een dieptepass van wederom Tissoudali kon Diemers zijn derde van de avond aantekenen. De uitblinker van de Graafschap tegen Jong PSV, El Jebli, die op de bank moest beginnen, luisterde zijn invalbeurt vervolgens op met de 6-0 . Het slotakkoord of noem het maar de zevenklapper, de 7-0, kwam van de voeten van ….. Tarik Tissoudali; met een mooi afstandsschot van net buiten de zestien.

Waren wij nou zo goed of waren zij nou zo slecht…., Jong Utrecht was inderdaad zéér matig en voor de Graafschap de ideale kop van JUT. Om nu te zeggen dat bij de Graafschap het lek boven is, gaat me te ver. Duidelijk is dat Tissoudali wèl een grote aanwinst is, maar aankomende vrijdag tegen FC Volendam zal moeten blijken of de Graafschap echt ‘goed’ is.

De Graafschap – Jong FC Utrecht: 7-0

Arbiter Martin Pérez | Toeschouwers: 7.711

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Mark Diemers (16.), 2-0 Mark Diemers (27.), 3-0 Daryl van Mieghem (43.), 4-0 Fabian Serrarens (53./pen.), 5-0 Mark Diemers (55.), 6-0 Youssef El Jebli (80.), 7-0 Tarik Tissoudali (90.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Straalman (78. Abena), S. Nieuwpoort © (60. Van Diermen), L. Nieuwpoort, Tutuarima; Diemers, Olijve (68. El Jebli), Klaasen; Van Mieghem, Serrarens en Tissoudali.

Opstelling Jong FC Utrecht: Nijhuis; Velanas, Zwartjes ©, Loukili, Sow, Sinteur, Van der Velden (46. Hoogenhout), Hilterman, Pattynama (60. Van der Meer), Mallahi (72. Dekkers) en Ozbozkurt.

Gele kaart(en) De Graafschap: S. Nieuwpoort (8.)

Gele kaart(en) Jong FC Utrecht: Pattynama (39.), Ozbozkurt (52.)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Beekbergen – Brand opvanghuis; Politie houdt verdachte aan

Donderdagavond omstreeks 19.20 uur is brand ontstaan in het pand van het Leger des Heils a…