Home Gelderland Achterhoek Donkere (deur)donderwolken hangen boven de Vijverberg.

Donkere (deur)donderwolken hangen boven de Vijverberg.

Eindstand de Graafschap – Jong PSV 2-3, dat zijn de kille cijfers van afgelopen vrijdag. In de verste verte niet passend bij het verloop van de wedstrijd. Waar gaat het mis…, dat is misschien wel duidelijk, maar waar ligt de oplossing?

De Graafschap begon de wedstrijd fel en gedreven, zoals het heurt in de Achterhoek: stoeven en d’ran! Dat leverde al gauw de eerste hoekschop op, deze werd door de verdediging van Jong PSV fout doorgekopt en Lars Nieuwpoort profiteerde en na 5 minuten stond het al 1-0. De Graafschap bleef aandringen met in de hoofdrol Youssef El Jebli: Een afgeslagen bal na een aanval van de Graafschap en El Jebli bedacht zich geen moment, vol op de pantoffel en stijf in de kruising. Keeper Room (ex-Vitesse) stond erbij en keek ernaar. 2-0 na twaalf minuten, wat een luxe en de Graafschap bleef aandringen. Het was een klein wonder dat de 3 en de 4-0 niet vielen. Hoe zuur ook dat de 2-1 volledig uit de lucht kwam vallen door een perfect uitgevoerde counter van Jong PSV, Abena die even niet oplette en Gakpo die scoorde. De Graafschap raakte niet in de war en onder aanvoering van El Jebli bleven de Doetinchemmers gevaarlijk en behoedde keeper Room veelvuldig de Eindhovenaren voor een grotere achterstand. Ruststand derhalve 2-1

Na rust ging het zo door, zij het in een rustiger tempo. De Graafschap was de betere ploeg en creëerde de kansen, Room hield tegen en Jong PSV prikte, maar was zelden gevaarlijk. Tot het moment 10 minuten voor tijd dat Abena zich wederom verslikte in het PSV talent Gakpo en scheidsrechter Ruperti de bal op de stip legde: 2-2 via Rigo. Het slotakkoord had voor de Graafschap kunnen (en moeten) zijn, toen Frank Olijve 5 minuten voor tijd oog in oog kwam te staan voor keeper Room. Olijve faalde en Room pareerde. Het slotakkoord kwam dus van Jong PSV, in blessuretijd met wederom een perfecte counter en een Gakpo die de bal behendig links langs keeper Bednarek schoof. Eindstand 2-3.

Conclusie: wedstrijd grotendeels goed gespeeld, 10 hele goede kansen gecreëerd, slechts 2x gescoord, een uitstekende El Jebli, verdedigend slordig en niet scherp! Als Henk de Jong roept dat er fris bloed bij moet komen, vraag ik met af of dit niet te gemakkelijk is. Sinds zijn aantreden 1 januari vorig jaar is er 12x (!) fris bloed bijgekomen.  Als je naar de geschiedenis van de Graafschap kijkt, dan zie je dat bij de 3 kampioenstrainers Simon Kistemaker, Jan de Jonge en Darije Kalezic de spelers  een ijzeren conditie hadden en tot het laatste moment scherp waren. Heel vaak werden het in laatste kwartier de punten binnengehaald en dus niet verspeeld……..

De Graafschap – Jong PSV: 2-3

Arbiter Clay Ruperti | Toeschouwers: 8.072

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Lars Nieuwpoort (5.), 2-0 Youssef El Jebli (12.), 2-1 Cody Gakpo (17.), 2-2 Dante Rigo (81./pen.), 3-2 Cody Gakpo (90+2.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Abena, Van Diermen, L. Nieuwpoort, Driver (51. Klaasen); Diemers, Tutuarima, Olijve; Van Mieghem, Ars (69. Serrarens) en El Jebli (84. Burgzorg).

Opstelling Jong PSV: Room; Van Vlerken, Teze, Obispo (64. Bannani), Carolina; Rigo, Lundqvist, Duarte; Verreth (72. Ritzmaier), Piroe (56. Laursen) en Gakpo.

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Beekbergen – Brand opvanghuis; Politie houdt verdachte aan

Donderdagavond omstreeks 19.20 uur is brand ontstaan in het pand van het Leger des Heils a…