Home Sport Minister Bruno Bruins reikt prijzen uit bij Grand Prix judo in Den Haag

Minister Bruno Bruins reikt prijzen uit bij Grand Prix judo in Den Haag

Vandaag is de Grand Prix judo in Den Haag van start gegaan. Het toernooi behoort tot de grootste judotoernooien ter wereld. Dit weekend genieten duizenden toeschouwers op de nieuwe Sportcampus Zuiderpark van 240 topjudokas uit 45 landen die strijden om de prijzen.  Op deze eerste dag stonden de wedstrijden voor vrouwen -48 kg, -52 kg en -57 kg en de mannen -60 kg en -66 kg op het programma. Minister Bruno Bruins (Sport) reikte de eerste medailles van het toernooi uit. Zaterdag en zondag staan de overige gewichtsklassen op het programma.

Bruno Bruins: Den Haag heeft met dit toernooi echt een nieuw internationaal sporthoogtepunt te pakken. Het is geweldig om te zien hoe dit toernooi leeft in de stad. De hele sportcampus en heel Den Haag ademen judo. Zelfs Haagse Harry heeft een judopak aan, zag ik in de binnenstad. De sport laat zich hier dit weekend van zijn beste kant zien.’

Ook buiten de topsporthal zijn er op de sportcampus veel activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Waaronder een Oranje Clubhuis en de mogelijkheid om warming up van de atleten live mee te maken.

Laad meer Sport
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Ajax en Southampton bereiken overeenstemming over de overgang van Dusan Tadic

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Southampton FC over de overgang van Dusan Tadic naa…