Home Sport Lieke Martens en Sarina Wiegman zijn de beste van de wereld

Lieke Martens en Sarina Wiegman zijn de beste van de wereld

Lieke Martens en Sarina Wiegman zijn maandagavond in Londen gekozen tot respectievelijk Wereldvoetbalster en Beste vrouwencoach van het Jaar. Martens en Wiegman werden onderscheiden tijdens de uitreiking van de FIFA ‘The Best’-awards. Het is bij beide prijzen voor het eerst dat een Nederlandse deze wint.

Voor het Nederlandse vrouwenteam is het een jaar om nooit te vergeten. Eerder dit jaar verbaasden de OranjeLeeuwinnen iedereen door in eigen land Europees kampioen te worden. Nadat Martens al tot beste speelster van het toernooi werd uitgeroepen, werd ze daarna ook geëerd als Europees voetbalster van het Jaar.

In de strijd om de FIFA Awards troefde de Limburgse speelster van FC Barcelona haar twee rivalen af: de Amerikaanse vedette Carli Lloyd, die vorig jaar de prijs won, en de pas 18-jarige aanvaller Deyna Castellanos uit Venezuela.

Wiegman beste coach
Wiegman, sinds begin dit jaar bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal, slaagde erin om in korte tijd de ploeg klaar te stomen voor het EK en er een winnend collectief van te smeden.

In haar strijd om de FIFA Awards had ze concurrentie van de Deense bondscoach Nils Nielsen (die met zijn team in de finale van de Nederlandse vrouwen verloor) en de Fransman Gérard Precheur, die met Olympique Lyonnais de Champions League won.

Afwezig
Martens en Wiegman volgden de prijsuitreiking op tv vanuit het spelershotel in Groningen, vanwege de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd van de Oranjevrouwen tegen Noorwegen.

Laad meer Sport
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Ajax en Southampton bereiken overeenstemming over de overgang van Dusan Tadic

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Southampton FC over de overgang van Dusan Tadic naa…