Home Sport Jamie Dwyer terug bij Bloemendaal

Jamie Dwyer terug bij Bloemendaal

Jamie Dwyer, 5-voudig beste speler van de wereld, keert dit seizoen terug bij Heren 1 van Bloemendaal. De Australiër speelde tussen 2004 en 2011 zes seizoenen voor de Mussen. In die periode werd hij vier keer landskampioen en won hij met Bloemendaal de EHL en de Europa Cup.

Dwyer gaat zijn hockeyactiviteiten in Bloemendaal combineren met de introductie van zijn eigen hockeymerk, JDH | Jamie Dwyer Hockey, in Nederland. De beslissing viel tijdens het Europees Kampioenschap in Amsterdam. Daar ontmoette Dwyer veel oud-ploeggenoten, logeerde hij in een spelershuis en begon het weer te kriebelen.

Bestuurslid Pepijn Post: ‘We hebben altijd contact gehouden met Jamie. Hij scoutte bijvoorbeeld talent voor ons in Australië. We waren tevreden met de groep, maar die was wel wat smal. Als Jamie dan zo enthousiast is om terug te komen, is dat een geweldige kans om de selectie te versterken.’

De fans van Dwyer, en dat zijn er velen bij Bloemendaal, moeten nog enkele weken geduld hebben. Omdat hij met vrouw en kinderen overkomt, moet er heel wat geregeld worden.

Naast Jamie Dwyer zijn Sander ’t Hart, Xavi Lleonart Blanco, Tim Swaen en Floris Wortelboer de nieuwe gezichten in de groep van Bloemendaal.

De Mussen namen aan het eind van vorig seizoen afscheid van Wouter Jolie en Rogier Hofman die hun carrière beëindigden, en van Daniel Beale en Blake Govers die terugkeerden naar eigen land vanwege verplichtingen voor het nationale team. Daniël Aarts maakte de overstap naar Den Bosch.

Laad meer Sport
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Ajax en Southampton bereiken overeenstemming over de overgang van Dusan Tadic

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Southampton FC over de overgang van Dusan Tadic naa…