Home Sport Van Persie terug bij oranje, debuut van de Beek

Van Persie terug bij oranje, debuut van de Beek

Robin van Persie en Karim Rekik zijn teruggekeerd bij Oranje, dat zich vanaf maandag voorbereidt op de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Bulgarije. Bondscoach Dick Advocaat heeft de spits en verdediger opgenomen in zijn 24-koppige selectie. Donny van de Beek debuteert in de groep.

Van Persie speelde zijn laatste interland op 13 oktober 2015, de thuiswedstrijd tegen Tsjechië, die het Nederlands elftal met 2-3 verloor. Karim Rekik maakte toen wel deel uit van de selectie, maar kwam niet in actie. Ajacied Van de Beek zit voor het eerst bij de definitieve selectie van Oranje. Hij was, net als de spelers van Fenerbahçe en Hertha BSC, al opgenomen in de voorlopige selectie.

Selectie

Positie Naam Club
Doel Jasper Cillessen Barcelona
Doel Maarten Stekelenburg Everton
Doel Jeroen Zoet PSV
Verdediging Nathan Aké Bournemouth
Verdediging Daley Blind Manchester United
Verdediging Wesley Hoedt Southampton
Verdediging Matthijs de Ligt Ajax
Verdediging Karim Rekik Hertha BSC
Verdediging Kenny Tete Olympique Lyon
Verdediging Joël Veltman Ajax
Verdediging Stefan de Vrij Lazio Roma
Middenveld Donny van de Beek Ajax
Middenveld Marco van Ginkel PSV
Middenveld Tonny Vilhena Feyenoord
Middenveld Davy Pröpper Brighton & Hove Albion
Middenveld Wesley Sneijder OGC Nice
Middenveld Kevin Strootman AS Roma
Middenveld Georginio Wijnaldum Liverpool
Aanval Memphis Depay Olympique Lyon
Aanval Bas Dost Sporting CP
Aanval Vincent Janssen Tottenham Hotspur
Aanval Robin van Persie Fenerbahçe
Aanval Quincy Promes Spartak Moskou
Aanval Arjen Robben Bayern München

Ryan Babel (Besiktas), Steven Berghuis (Feyenoord), Eljero Elia (Başakşehir), Davy Klaassen (Everton), Jeremain Lens (Besiktas), Jürgen Locadia (PSV), Bruno Martins Indi (Stoke City) en Jens Toornstra (Feyenoord), die op de voorlopige lijst stonden, maken geen deel uit van de definitieve groep.

Saint-Denis

Het Nederlands elftal speelt donderdag 31 augustus de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. De aftrap in Stade de France in Saint-Denis is om 20.45 uur. Zondag 3 september treedt de ploeg van Advocaat vanaf 18.00 uur aan tegen Bulgarije. Ook in dit treffen, dat plaatsvindt in de Amsterdam ArenA, is plaatsing voor het WK de inzet.

Oranje staat momenteel derde in groep A, in de kwalificatiestrijd om het WK 2018 in Rusland te halen. Momenteel heeft het nationale team Zweden en Frankrijk boven zich. De groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het eindtoernooi, de acht beste nummers twee kunnen in de play-offs hun deelname alsnog zeker stellen.

Laad meer Sport
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Ajax en Southampton bereiken overeenstemming over de overgang van Dusan Tadic

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Southampton FC over de overgang van Dusan Tadic naa…