Home Sport Eric Gudde beoogt directeur Betaald Voetbal KNVB

Eric Gudde beoogt directeur Betaald Voetbal KNVB

De Selectiecommissie heeft vandaag de kandidaten voor de nieuwe Raad van Commissarissen van de KNVB sectie betaald voetbal bekendgemaakt. Het betreft Jan Smit (voorzitter), Elsemieke Havenga-Hillen, Han Berger, Niek Jan van Kesteren en Erik Mulder. Gelijk met deze beoogde RvC heeft de Commissie een aanbeveling gegeven voor de daarna te benoemen directeur betaald voetbal KNVB, te weten Eric Gudde.

Tijdens de buitengewone Algemene Vergadering Betaald Voetbal (AVBV) op 4 september aanstaande zullen de RvC-kandidaten ter stemming worden voorgedragen. Daarna zal de directeur betaald voetbal door de nieuwe RvC kunnen worden benoemd.

John Jaakke, lid van de Selectiecommissie, over de kandidaten en het proces: “Wij zijn er van overtuigd dat deze kandidaten samen de ingezette koers van de KNVB verder inhoud en vorm kunnen geven. Het is een bekwame groep mensen met relevante ervaring. Zij vullen elkaar aan, zowel qua persoon als kennis en kunde. En ‘last but not least’: zij hebben hart voor voetbal en willen zich inzetten voor het betaalde voetbal en de KNVB.”

Nieuwe RvC betaald voetbal

De Selectiecommissie heeft een complementaire groep kandidaten gepresenteerd in lijn met de door de AVBV gestelde profielkenmerken: bedrijfseconomisch & organisatorisch, communicatie & media, voetbal & topsport, overheid & maatschappelijk en voorzitterskenmerken:

  • Jan Smit (beoogd voorzitter) is ondernemer en was bijna twintig jaar voorzitter van de betaaldvoetbalclub Heracles Almelo.
  • Han Berger is voormalig voetbalcoach en technisch directeur bij diverse voetbalclubs in binnen- en buitenland, oud-coach van Jong Oranje en is momenteel voorzitter van de CBV (Coaches Betaald Voetbal). Deze functie zal hij na benoeming neerleggen.
  • Elsemieke Havenga-Hillen is oud-hockey international en voormalig presentatrice/verslaggeefster bij Studio Sport en RTL Nieuws. Havenga heeft haar eigen communicatiebureau, is voorzitter Raad van Toezicht van Plan Nederland en bestuurslid bij Spieren voor Spieren.
  • Niek Jan van Kesteren is oud-directeur VNO-NCW en MKB Nederland, huidig lid van de Eerste Kamer en vervult daarnaast diverse maatschappelijke functies.
  • Erik Mulder is CFO bij Lubbers Logistics Group, was eerder Financieel Directeur bij FC Groningen en adviseur bij FC Emmen en vervulde bestuursfuncties bij de Eredivisie CV en de KNVB. Mulder is sinds 2016 lid van de huidige RvC betaald voetbal bij KNVB.

Directeur betaald voetbal

Naast het samenstellen van een nieuwe RvC heeft de Selectiecommissie de opdracht gekregen om een nieuwe directeur betaald voetbal van de KNVB voor te dragen. In afstemming met de beoogde RvC heeft de commissie besloten Eric Gudde hiervoor aan te bevelen. Eric Gudde was eerder Directeur Gemeenten Belastingen, Sport en Recreatie in Rotterdam en de afgelopen tien jaar Algemeen Directeur van Feyenoord. Gudde zal pas na consultatie en advies van de ondernemingsraad van de KNVB en de Centrale Spelersraad (CRS) door de nieuwe RvC kunnen worden benoemd. Naar verwachting zal dat medio september plaatsvinden.

Selectiecommissie

De huidige RvC heeft, na consultatie van de clubs en enkele belangenorganisaties binnen het betaald voetbal, in mei dit jaar de Selectiecommissie aangesteld om een nieuwe RvC en directeur betaald voetbal te selecteren. De Selectiecommissie bestond uit Toon Gerbrands, John Jaakke en adviseur Jan Rapmund. Twee andere leden hebben zich teruggetrokken: Niek Jan van Kesteren (voorgedragen als kandidaat) en Edwin Mulder (tijdgebrek).

Laad meer Sport
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Ajax en Southampton bereiken overeenstemming over de overgang van Dusan Tadic

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Southampton FC over de overgang van Dusan Tadic naa…