Home Sport Louis van Gaal sportcoach van het jaar

Louis van Gaal sportcoach van het jaar

Foto (c) Bert van BerkumNa een bijzonder positief sportjaar, waarin het aantal Nederlanders dat minstens 1x per week sport ten opzichte van vorig jaar met 300.000 is gestegen, zijn op het NOS|NOC*NSF Sportgala 2014 de Sportprijzen 2014 uitgereikt. Louis van Gaal is hierbij verkozen tot sportcoach van het jaar. Vriend en vijand is het er over eens dat de onverwachte bronzen medaille van Oranje op het WK voetbal voor een belangrijk deel op het conto van Louis van Gaal is te schrijven. Op alle facetten van het coachvak toont Van Gaal zich een meester. Hij slaagt erin zijn mannen op fysiek, tactisch en mentaal vlak zó te prepareren, dat velen ver boven zichzelf uitstijgen. Eén van de hoogtepunten uit het oeuvre van de coach is de succesvolle keeperswissel voorafgaand aan de penaltyserie tegen Costa Rica. Ook in het buitenland oogst Van Gaal volop lof voor zijn prestaties met Oranje. Na de zomer werd hij coach van wereldclub Manchester United.

Foto (c) Bert van Berkum

Laad meer Sport

Geef een reactie

Bekijk ook

Motorcrosser Jeffrey Herlings geridderd

Op het jaarlijkse gala van motorsportend Nederland kreeg Jeffrey Herlings een verrassende …