Home Gelderland Achterhoek Doetinchem De Graafschap wint op de Vijverberg van Jong PSV

De Graafschap wint op de Vijverberg van Jong PSV

Het had een geweldige boerenbruiloft kunnen worden. In een heel aantrekkelijke wedstrijd won de Graafschap gisteravond met 3-0 van jong PSV. Het deel van het publiek dat normaliter voor de extra sfeer in het stadion zorgt was uit protest weggebleven. Uit protest onder andere tegen deelname van jong PSV, Ajax en Twente in de Jupiler League. Hierdoor misten ze bijvoorbeeld het aanbieden van een bos bloemen door directeur Henk Bloemers aan de voormalig trainer van de Graafschap en nu trainer van jong PSV, Darije Kalezic. Onder luid applaus van de 3768 toeschouwers nam de aangenaam verraste trainer de bloemen in ontvangst.
Nadat Jerry van Ewijk de Graafschap in de 10e minuut al op voorsprong bracht met een schitterende omhaal, kwam jong PSV toch nog terug in de wedstrijd en kreeg zelfs nog een handjevol doelkansen.
Na de rust was het vanaf de aftrap weer De Graafschap dat de wedstrijd dicteerde. In de 51e minuut was het Piotr Parzyszek die de bal schitterend inkopte. Door deze actie en het schitterende doelpunt dat hij ook nog eens maakte in de 57e minuut werd hij na afloop dan ook uitgeroepen tot Man of the Match. “Dat werd ook wel eens tijd”, was zijn nuchtere verslag na afloop. “Ik had al in zes wedstrijden niet meer gescoord” Dat vlak voor tijd nog twee spelers van jong PSV met een rode kaart het veld moesten verlaten deed niets af van het feit dat het publiek weer prima vermaakt was. Jammer van de lage opkomst, maar dat had vooral te maken met het onmogelijke tijdstip waarop de wedstrijd gespeeld moest worden: zaterdagmiddag om half vijf!!!