Home Sport Oranje opent Cyprus Cup met gelijkspel

Oranje opent Cyprus Cup met gelijkspel

Het Nederlands vrouwenelftal heeft in de openingswedstrijd van het toernooi om de Cyprus Cup met 1-1 gelijk gespeeld tegen Finland. In Larnaca was Oranje veruit de betere ploeg, maar verzuimde het de kansen te benutten. Invaller Daniëlle van de Donk scoorde in de 82e minuut na een fraaie aanval de enige Nederlandse treffer. Verdediger Kim Dolstra maakte in het GSZ Stadium haar Oranjedebuut, Sherida Spitse speelde haar 75e interland.

De Oranjevrouwen domineerden het grootste deel van de wedstrijd en creëerden een aantal goede kansen. In de eerste helft had Manon Melis tweemaal de openingstreffer op haar schoen, maar de Finse keeper redde knap. In de 36e minuut kwam Oranje echter op achterstand, nadat Finland snel omschakelde en via Sanna Talonen beheerst afrondde. ,,We hadden wel een overwicht, maar speelden iets te behoudend, te weinig vooruit. In de tweede helft was ons spel meer naar voren gericht’’, zag bondscoach Roger Reijners.

Laad meer Sport

Geef een reactie

Bekijk ook

Superstart van Superboeren in 2020!

De superboeren kennen in 2020 een superstart! 9 punten uit 3 wedstrijden; een ongekende lu…