Home Sport KNVB past oude interlandstatistieken aan

KNVB past oude interlandstatistieken aan

Vorig jaar oktober berichtte Voetbal International over Oranjes tweede officiële landenwedstrijd, Nederland – België op 14 mei 1905 (4-0). Volgens auteur Frans van de Nieuwenhof bleek uit onderzoek dat niet Willem Hesselink, maar Bok de Korver de openingstreffer had gescoord en het laatste doelpunt op naam zou moeten staan van Dolf Kessler in plaats van Eddy de Neve.

De KNVB heeft naar aanleiding daarvan onder meer een onafhankelijk sporthistoricus bronnenonderzoek laten verrichten. Deze bevestigde de lezing van VI, waarop besloten is de officiële wedstrijdstatistieken van de ontmoeting met de Belgen dienovereenkomstig aan te passen.

Laad meer Sport

Geef een reactie

Bekijk ook

Superstart van Superboeren in 2020!

De superboeren kennen in 2020 een superstart! 9 punten uit 3 wedstrijden; een ongekende lu…