Home Gelderland Achterhoek Henk de Jong: “dit is wie we zijn”……

Henk de Jong: “dit is wie we zijn”……

Na afloop van de wedstrijd tegen Pec Zwolle oreerde trainer Henk de Jong: “dit is wie we zijn” en “dit zullen we nog wel vaker meemaken”…. Lekker dan, zullen we dan maar gelijk zeggen “einde oefening” en ons alvast in gaan schrijven voor de Keuken Kampioen Divisie.

Na een goede thuiswedstrijd tegen PSV, was dit de zoveelste drama-partij van de Graafschap deze competitie. Tegen een PEC Zwolle, dat dit seizoen ook niet uitblinkt in zelfvertrouwen, zou het dan maar weer eens moeten en kunnen gebeuren. Met een beetje oorlog maken zouden we de Zwollenaren er wel onder kunnen krijgen. Nou niets was minder waar; er waren in deze zgn. oorlogspartij wel diverse aanslagen (met een dikverdiende rode kaart voor Lars Nieuwpoort), maar d’ran  of bloed an de paol heb ik niet gezien. De eerste druk in deze wedstrijd werd gezet door PEC rond de 12e minuut, rond de linksback positie van de Graafschap (Lars Nieuwpoort dus), een vrije trap net buiten het strafschop gebied met Leemans achter de bal. Een mooie trap, waar Jurjus zich volledig op verkeek: 0-1. Nog geen 5 minuten later, wederom een onhandige Nieuwpoort met een smerige trap op de enkel van Bouy en zoals eerder gezegd een donkerrode kaart voor Lars Nieuwpoort. De Graafschap moest dus verder met 10 man en met 0-1 achter. Dan zou je zeggen: achterin alles dichtgooien en hopen op een counter. Henk de Jong bracht heel terecht (de gepasseerde) Tutuarima in het veld, alleen haalde hij één van zijn counterspitsen Narsingh eruit….. vreemd. De rest van de eerste helft was ‘driete’ en niet om aan te zien. De Graafschap kon niks en PEC deed niks.

De tweede helft ging verder, zoals de eerste helft eindigde; zonder strijd, zonder passie, zonder d’ran… alle kernwaarden die bij de Graafschap horen, ik heb ze zaterdagavond niet gezien. En PEC controleerde de wedstrijd, zonder strijd en zonder problemen. In de 74e minuut even een opleving, een geplaatst, maar houdbaar schot van Namli en wederom Jurjus die zijn vorm van vorig jaar bij Roda JC  consolideerde met een slap handje….: 0-2.  En deed de Graafschap nog wat? Jawel, in de 88e minuut: een uitbraakje op rechts van Uwusu  en een te trage Serrarens die 2 voetlengtes te kort kwam om de bal binnen te lopen. Eindstand 0-2 foei!

“Dit is wie we zijn”, was getekend Henk de Jong. Mede-samensteller (samen met T.D. Peter Hofstede) van dit team. Met 10 nieuwelingen in de zomer gehaald, nieuwelingen die dus weinig tot geen versterkingen bleken. Nu rijst de vraag, bedoelde hij met “we” het team of het technisch hart….. “we” zijn in ieder geval niet goed genoeg voor de eredivisie.  Dat doet pijn…. als Graafschapsupporter, we zijn allemaal verliezers…..

 

DE GRAAFSCHAP – PEC ZWOLLE: 0-2

Arbiter: Martin van den Kerkhof | Toeschouwers: 12.008

Doelpuntenmaker(s): 0-1  Leemans (14.), 0-2  Namli (74.)

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, S. Nieuwpoort ©, Van de Pavert, L. Nieuwpoort; Bakker, El Jebli, Olijve (75. Burgzorg); Narsingh (24. Tutuarima), Serrarens en Van Mieghem (67. Thomassen).

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Van den Berg (46. Flemming), Lam, Bouy, Paal; Namli ©, Dekker, Leemans; Ehizibue, Van Crooij en Van Duinen (79. Elbers).

Gele kaart(en) De Graafschap: Bakker (17.), El Jebli (33.), Olijve (34.), Jurjus (78.)

Gele kaart(en) PEC Zwolle: Lam (2.), Leemans (30.), Van Crooij (34.)

Rode kaart De Graafschap: L. Nieuwpoort (18.)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zwolle – Politie houdt minderjarige verdachte aan voor geweldpleging Twistvlietbrug op 22 juni jl.

Op zaterdagavond 22 juni werd een jongeman op de Twistvlietbrug in Zwolle door een groep j…