Home Overijssel 2 verdachten criminele organisatie mogen berechting in vrijheid afwachten

2 verdachten criminele organisatie mogen berechting in vrijheid afwachten

2 mannen die verdacht worden deel uit te maken van een criminele organisatie mogen hun berechting in vrijheid afwachten. Dat oordeelde de raadkamer van de rechtbank Overijssel. De voorlopige hechtenis van een derde verdachte is verlengd met 45 dagen.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de mannen van deelneming aan een criminele organisatie, die zich bezighoudt met afpersing, geweld, wapenbezit en drugshandel.

Geschorst onder voorwaarden
De voorlopige hechtenis van de 40-jarige verdachte uit Tilburg en de 48-jarige verdachte uit Maastricht is onder voorwaarden geschorst.

Zo mogen de mannen geen activiteiten voor een motorclub uitvoeren en geen contact hebben met elkaar, als verdachten in dit onderzoek. Ze mogen ook geen contact hebben met een nog voortvluchtige verdachte. Verder moeten de mannen hun paspoorten inleveren.

Verlenging 45 dagen
De raadkamer oordeelt dat er voldoende ernstige bezwaren en gronden aanwezig zijn om de voorlopige hechtenis van de 43-jarige verdachte uit Tilburg te verlengen met 45 dagen. Na die periode zal de zaak op zitting moeten komen. Lees hier meer informatie over voorlopige hechtenis.

Laad meer Overijssel
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Hengelo – Scooterrijder verongelukt na aanrijding met trein

Een scooterrijder is donderdagochtend 19 juli om het leven gekomen nadat hij is aangereden…