Home Overijssel Zwolle – Dankzij alerte getuige is een vandaal op heterdaad aangehouden

Zwolle – Dankzij alerte getuige is een vandaal op heterdaad aangehouden

Politie vermoedt dat de man ook verantwoordelijk is voor andere vernielingen door het aanbrengen van graffiti, waaronder de Peperbus en het pand van Leger des Heils.

Op vrijdag 25 augustus omstreeks 1.10 uur zag een 44-jarige man uit Zwolle hoe een man de muur van een bedrijfspand bekladde aan de Burgemeester van Roijensingel in Zwolle. Hij belde daarop meteen de politie. Een motoragent reed op zijn opvallende dienstmotor met gedoofde lichten door het Potgieterspark alwaar hij zicht had op de betreffende steeg. Daar zag hij hoe een man, dat voldeed aan het signalement dat de getuige had doorgegeven, bezig was met het besmeuren van een muur. De motoragent is daarop naar de kladderaar gereden en heeft hem aangehouden. De verdachte is een 41-jarige man uit Zwolle.

De politie onderzoekt of deze verdachte ook betrokken is bij andere vernielingen door middel van het aanbrengen van graffiti  van gebouwen in Zwolle, waaronder de Peperbus en het pand van Leger des Heils. De man wordt vandaag in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

2017395358 ^cw

Laad meer Overijssel
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Enschede – Gewonde na steekincident

De politie in Enschede is een onderzoek gestart na een steekincident. Een 28-jarige man ui…