Home Utrecht Utrecht Stad Opdringerige verkopers van foute daklozenkrant

Opdringerige verkopers van foute daklozenkrant

Sinds dinsdag krijgt de politie meerdere meldingen over opdringerige personen die de Herbergkrant, een daklozenkrant, proberen te verkopen in winkels en langs de deuren. De Herbergkrant is een daklozenkrant uit de regio Zwolle. De meldingen komen uit verschillende wijken in Utrecht: Pijlsweerd, Ondiep en Lombok. Agenten troffen woensdag enkele verkopers aan in een busje op de Amsterdamsestraatweg. Zij bleken in bezit van een verkoperspas van de Herbergkrant voor locaties in Amersfoort en Harderwijk. Deze zijn niet geldig in Utrecht.

In overleg met de organisatie heeft de politie de verkooppasjes ingenomen. Het busje vertoonde diverse technische gebreken. Omdat de inzittenden de boetes niet konden voldoen, werd het voeruig ook in beslag genomen. Langs de deur gaan met een daklozenkrant is in ieder geval niet toegestaan op grond van de Colportagewet. Bij aantreffen kan de politie een colporteur een bekeuring geven.

Bekend is dat sommige leden van deze groep zich ook bezighouden met diefstallen. De politie adviseert om niet in te gaan op de opdringerige verkooppraatjes. Bent u benaderd door verkopers van De Herbergkrant? Doe hiervan dan melding bij de politie via politie.nl of telefonisch via 0900 – 88 44. Geef tijdstip, locatie, zo mogelijk een (kleding)signalement en eventuele kenmerken van een voertuig door.

Laad meer Utrecht Stad

Geef een reactie

Bekijk ook

Zwolle – Politie houdt drie mannen aan voor verboden vuurwerk

Op zondagochtend 11 februari werd gezien dat er aan de Floresstraat goederen werden overge…