Home Overijssel Politie waarschuwt voor oplichtingpraktijken

Politie waarschuwt voor oplichtingpraktijken

Bij de politie zijn de afgelopen dagen meerdere meldingen binnengekomen van oplichting. De oplichtingpraktijken blijken in verschillende plaatsen te hebben plaatsgevonden waaronder in Elburg, Vaassen en Zwolle. Bij alle meldingen blijken één of twee mannen aan de deur te zijn geweest met zogenaamde gratis jassen. Het enige dat de bewoners nog moeten betalen, is het btw-bedrag. Dit btw-bedrag is vaak boven de 100 euro.

De oplichters hangen verschillende verhalen op over de herkomst van de jassen en de reden dat de bewoners deze ontvangen. Wel worden de bewoners in alle gevallen gevraagd het btw-bedrag te betalen. Voornamelijk oudere mensen blijken het slachtoffer te zijn van deze oplichtingpraktijken. De jassen die werden aangeboden bleken oude, gebruikte jassen te zijn.

Eén van de oplichters zou een wat oudere man zijn van rond de 65 à 70 jaar oud. De man was relatief lang, kalend en had een slecht gebit. De politie heeft deze vorm van oplichting in onderzoek en vraagt mensen die het slachtoffer zijn geworden van deze praktijken om aangifte te doen bij de politie.

Laad meer Overijssel

Geef een reactie

Bekijk ook

Zwolle – Gezocht – Inbraakpoging bij winkel – Campherbeeklaan – Zwolle

Aan de Campherbeeklaan in Zwolle probeerden drie personen in de nacht van 16 op 17 oktober…